Salgında tenhalaşan Bergama Antik Kenti yine ziyaretçilerle doluyor
13.06.2022 - 12:171 Ocak-31 Mayıs 2021'de 15 bin kişinin gezdiği Bergama'daki ören yerlerini, bu yılın aynı döneminde ziyaret eden kişi sayısı 90 bini aştı.
- 0
- 0
- 898
1 Ocak-31 Mayıs 2021'de 15 bin kişinin gezdiği Bergama'daki ören yerlerini, bu yılın aynı döneminde ziyaret eden kişi sayısı 90 bini aştı.
Konya'da enerjisinin önemli bölümünü çatıya kurulan 3 megavatlık güneş enerjisi santralinden karşılayan geri dönüşüm fabrikası, aylık 750 ton atığı ekonomiye kazandırıyor.
Iğdır'da son 9 günde 1237 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen uçaklarla Afganistan'a gönderildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, terör örgütlerine destek sağlayan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna karşı yoğun bir iletişim diplomasisi yürütüyor.
PENÇE-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristler tarafından önceden yerleştirilen EYP'nin infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Gökhan Demir’in (34) cenazesi memleketi Ordu'da toprağa verildi.
TRABZON'da pandemi ile zorlu mücadele veren aralarında doktor, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter, güvenlik ve temizlik görevlilerinden oluşan 110 kişilik ekip, 3 ay boyunca ses, enstrüman ve halk oyunları eğitimleri aldı. Sahneye çıkan, kemençe, saz, ney, kaval, davul, tef ve perküsyon gibi müzik aletleri çalan ekibin solistleri şarkılar seslendirdi, horon ve zeybek gösterileri sundu.
RİZE’nin Ardeşen ilçesine bağlı Sırt Yaylası’nda doluya yakalanan motosiklet sürücülerinin yaşadığı zor anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Rize merkezde bulunan Çay İlkokulu öğrencileri tarafından sınıfa kurulan seyyar kuluçka makinesi sayesinde sıkan civcivleri gören minik öğrenciler, yumurtanın ve tavuğun fabrikasyon bir ürün olmadığını deneyimlemiş oldu.
RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde 'varangel' olarak bilinen ilkel teleferiğin çelik halatının kopması sonucu 5 metre yüksekten düşen Nuray Özdemir (75) hayatını kaybetti, yeğeni Sevda Bilaloğlu (52) ise yaralandı.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Badara Yaylası'nda sağanak sonrası dolu etkili oldu. Yayladan pansiyon işleten Fatma Keskin, dolu nedeniyle yaralandı.
RİZE'de tartıştığı eşi Özlem Dursun'u (32), otomobil jantı ile darbedip, bıçaklayarak öldüren inşaat işçisi Ramazan Dursun'un (38), polis ve savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Eşinin kendisini aldattığını ancak buna ilişkin bir delili olmadığını söyleyen Dursun'un, "Kuruntu yapmış olabilirim. Olayın bu hadde varmasında alkolün etkisi oldu, pişmanım" dediği öğrenildi.
Rize'de, eşi Ramazan Dursun'un otomobil jantı ile dövüp, bıçakladığı Özlem Dursun için Sahil Camii'nde cenaze namazı kılındı.
ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, Akdeniz ve Ege'de görülen Akdeniz fokunun Marmara Denizi'ne döndüğünü, eski yaşam alanlarından Karadeniz'e de döneceğini söyledi. Prof. Dr. Sözen, Karadeniz'de Akdeniz foku için deniz koruma alanlarının oluşturulması için çalıştıklarını belirterek, "Zonguldak'ın bir özelliği de Akdeniz fokunun Karadeniz'de nesli tükenmeden önce en son yaşadığı yer olması. Zonguldak ile Ereğli arasında Akdeniz fokunun yaşamasına çok uygun olan mağaralar var" dedi.
TRABZON’un Yomra ilçesinde karşıdan karşıya geçtiği sırada hafif ticari aracın çarptığı anne ve kucağındaki bebeği yaralandı. Kaza anı bir iş yeri güvenlik kamerasına yansıdı.
Rizeli avukat yazar Ateş Hatinoğlu Rize’nin eğitimini kaleme aldı.
Satın alınan "çakma ürünlerin", oluşturduğu zararlı etkiler ve yol açtığı çevresel felaketler nedeniyle yerküreye büyük oranda zarar verdiği belirtildi.
Sağlık Bakanlığının yayımladığı SMA Klinik Protokolü'ne göre, batı toplumlarında her 40 kişiden 1'i SMA taşıyıcısıyken Türkiye'de yılda ortalama 150 bebek SMA ile doğuyor.
"Gönül Yarası", "Reis Bey", "Kanlı Nigar", "Kuruluş Osmancık" ve "Süper Baba" adlı yapımlarda canlandırdığı rollerle Türk sinemasının unutulmaz isimleri arasına giren Sümer Tilmaç, Türk izleyicisinin gönlünde yer edindi.
Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde bulunan Ahmet Bircan ve Gülizar Tuğlu Müzesi'nde eski tarım aletleri, mutfak malzemeleri, çarık, kama gibi yaklaşık bin parça eşya sergileniyor.
Göç, girişimcilik-dijital, çevre-sağlık başlıklarında uzman konuşmacıların yer alacağı "Uluslararası Farkındalık Zirvesi" 14 Haziran Salı günü Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
