Yakınını kaybedenlerin kalp krizi geçirme riski 21 kat artıyor
22.04.2023 - 14:19Önemli bir yakınını kaybedenlerin kalp krizi geçirme riskinin normal insanlara göre 21 kat fazla olduğu belirtildi.
- 2
- 0
- 979
Önemli bir yakınını kaybedenlerin kalp krizi geçirme riskinin normal insanlara göre 21 kat fazla olduğu belirtildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sağ kurtulan ve Elazığ’da misafir edilen 63 yaşındaki edebiyat öğretmeni Kaffar Şahin, en buruk bayramını geçiriyor.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, "Erken çocukluk ve ergenlikte aşırı şeker tüketimi, insülin direncini tetikliyor." dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Mayıs ayında başlaması beklenen 2023 yılı yaş çay sezonu öncesi çay üreticileri bakım, budamaları yapmak ve gübre vermek için çaylıklara girmeye başladı.
Karadeniz'den Sakarya Gaz Sahası Kara Tesisi'ne ulaşan yerli gazın devreye alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bu akşam Filyos Gaz İşleme Tesisi'nde "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni" düzenlenecek.
Arnavutluk Adalet Bakanlığınca Türkiye'ye iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul'a getirildi.
Sarayburnu Limanı'nda demirleyen Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu'yu ziyaret etmek isteyenlerin yoğun ilgisi sürüyor.
14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmenler nerede oy kullanacaklarını e-Devlet, YSK'nin internet sitesi, mobil uygulaması ya da çağrı merkezinden öğrenebilecek.
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 180 gün içerisinde tamamlanması planlanan ilk etap 501 afet konutun kaba inşaatı hızla yükseliyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Elbistan ilçesinde oluşan yüzey kırıkları nedeniyle tarım arazileri birkaç parçaya bölündü.
Beyin ölümü gerçekleşen akranının bağışladığı kalple yaşama dönen, ardından Kahramanmaraş'ta depremi atlatan 16 yaşındaki Çağatay Şahan, yeni bir hayata başladı. Kayseri'de beyin ölümü gerçekleşen akranının bağışladığı kalple yaşama dönen, ailesiyle 6 Şubat depremlerini atlatan 16 yaşındaki Çağatay Şahan, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşıyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde konteyner kurma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kapatılan Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yeniden ziyarete açıldı. Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan ve başta "Çingene Kızı" mozaiği olmak üzere birçok eşsiz esere ev sahipliği yapan müze, 6 Şubat'taki depremleri hasarsız atlattı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite bünyesinde istihdam etmek üzere farklı kadrolarda ve unvanlarda 33 kişilik personel alacağını açıkladı.
Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Nur Kaplan, Ramazan Bayramı'nda yavaş beslenme önerisinde bulundu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, bayram öncesi mezar başında gözyaşları içinde ölenleri anıyor.
Sağlık Bakanlığınca sağlık hizmetlerinin çalışma günlerinde olduğu gibi Ramazan Bayramı'nda da kesintiye uğramadan eksiksiz sunulabilmesi için genelge yayımlandı.
Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlar, kara yollarında yoğunluk oluşturuyor. Bayram için memleketlerine gitmek isteyenler, ulaşımda 43 ilin kara yolu bağlantı noktası olan "Kilit kavşak" olarak adlandırılan Kırıkkale'de trafik yoğunluğunu artırdı.
Çekimleri Rize'de yapılan internet dizisi 'Kod 53'ün senarist ve oyuncusu Osman Nuri Özer, uyuşturucu kullanımı önlemek ve farkındalık yaratmak adına projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Kendi kardeşimi kurtaramadım başkalarının evlatlarını kurtarmak istedim" dedi.
Gümüşhane’nin yer altı sarayı olarak kabul edilen 150 milyon yıl yaşındaki Karaca Mağarası, turizm sezonuna yeni salonunu ilk kez ziyaretçilerine açarak Ramazan Bayramıyla başlayacak.
