İtfaiyeci Hortumu Satın Alınacak
07.02.2023 - 18:30- 0
- 0
- 514
TSK, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye personel ve yardım malzemesi nakli için aralarında "uçan kale" olarak nitelendirilen CH-47 Chinook tipi helikopterlerin de olduğu genel maksat helikopterleri sevk ediyor. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da "Kara Kuvvetlerimizin CH-47 tipi ağır nakliye helikopterleri de deprem bölgesi için Ankara'dan havalandı. Helikopterlerimiz bölgede personel ve malzeme nakli başta olmak üzere verilecek birçok görevi yerine getirecek." ifadelerine yer verildi. Bu arada, arama-kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine ulaştırılmasına yönelik uçuşların aralıksız sürdüğü, Hava Kuvvetlerine ait uçakların Ankara'dan Adana'ya Akut ekiplerinin ulaşımını sağladığı bildirildi. Öte yandan, afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için görevlendirilen 2 Akıncı TİHA'nın uçuşlarının devam ettiği öğrenildi.
İhtiyaçları bağış olarak ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar Rize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bürosuna ait aşağıda belirtilen iletişim numaralarına başvurabilir ve belirtilen depo adresine teslim edebilirler.
Basın İlan Kurumu (BİK), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bu bölgedeki süreli yayınların ilan ve reklam yayımından doğan alacaklarının erken ödeme planına dahil edildiğini, bölgedeki basın mensuplarına verilen kredilerin geri ödemelerinin 3 ay süreyle ertelendiğini bildirdi.
Türk Kızılay, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında ülke genelinde depolarındaki tüm ilk yardım malzemelerini deprem bölgesine sevk etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2323 kişinin yaralandığını bildirdi.
Emekli Resim Öğretmeni Ali Şentürk ve öğrencileri tarafından yapılan ve Guinnes Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdıran ‘Rekor Ebru’ adlı çalışma, başkentte ilk defa görücüye çıkıyor.
Giresun’da 15 yıl önce bir hastası tarafından öldürülen Dr. Ali Menekşe ölüm yıldönümünde adının yaşatıldığı ve hayatını kaybettiği hastanede meslektaşları tarafından anıldı.
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, "Son 50 yılın en sıcak üçüncü kış mevsiminin yaşandığı bu dönemde en büyük endişemiz su kaynaklarındaki azalma." dedi.
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin gelecek ay uygulamaya konulması halinde kamu personeli için 49,7 milyar lira, SGK için 144,7 milyar lira olmak üzere bütçeye toplam maliyetinin 194,4 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.
Prof. Dr. Ömür Berna Öksüzoğlu, dünyada yılda yaklaşık 19,5 milyon, Türkiye'de ise 250 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu belirterek, meme kanserinin en sık görülen akciğer kanserinin de önüne geçtiğini söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Gıda fiyatlarını artıracak bir gerekçe yok. Gübre, mazot fiyatları geçen yılın altında. Personel giderleri hariç herhangi bir yerde artış söz konusu değil." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Bakan Kurum, "Türkiye Yüzyılı, sıfır atığın yüzyılı olacak, sürdürülebilirliğin yüzyılı olacak, 2053 net sıfır emisyon hedeflerimiz doğrultusunda, her alanda koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda büyüyeceğiz." dedi.
Çaykur Rizespor'un yeni transferlerinden Oğuz Ceylan, "Rizespor'da 11 yıl önce yarım kalan hikayem vardı. Çok gelmek istedim ve yönetim de transferi tamamladı" dedi.
En son 2014 yılında yapılan Ankara Rize Günleri bu yıl yeniden Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından aynı çoşkuyla yapılacak.
Küresel ekonomik koşullar zorlaştıkça, küçük ve orta ölçekli işletmeler için ödemeler dengesi ve nakit akışı önemli konular haline geldi. Avrupa’nın 30 ülkesinde 70'i aşkın üyesiyle KOBİ'lerin temsilciliğini üstlenen SMEunited’ın paylaştığı verilerde, 30 gün içinde yapılan ödemelerin küçük ve orta ölçekli işletmelerin nakit akışlarında yüzde 66 iyileşme sağladığı tespit edildi.
Eşinin görevi dolayısıyla 40 yıl farklı illerde yaşadıktan sonra memleketi Trabzon'a dönen Bilgi Kurbetli Mısır, tarihi Alacahan'da açılan kursta yaklaşık 3 aydır kadınlara atık kumaşlardan tablo yapmayı öğretiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Özay Gönlüm türkülerine sesiyle eşlik ettiği buluşmaya katılan kadınlara, “Bizimle mücadeleye girecek olan 2 defa düşünmesi lazım. Kadının gücünün ve fendinin galip gelemeyeceği mücadele yoktur” diyerek seslendi.
