Azerbaycan'ın zafer kazandığı 2. Karabağ Savaşı'nın üzerinden 2 yıl geçti
27.09.2022 - 11:52Azerbaycan'ın, Karabağ ve civarındaki illeri Ermenistan işgalinden kurtarmak için operasyon başlatmasının üzerinden 2 yıl geçti.
- 0
- 0
- 740
Azerbaycan'ın, Karabağ ve civarındaki illeri Ermenistan işgalinden kurtarmak için operasyon başlatmasının üzerinden 2 yıl geçti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "(EYT) Aralıkta basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra Meclis'e intikal ettiririz." ifadesini kullandı.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Jeostratejimiz bize imkanlar sunuyor. Bizim bunu imkana, fırsata dönüştürmemiz, Türkiye'yi bölgesinde dünyada etkin bir ülke haline getirmemiz gerekiyor. Bu mücadele sadece siyasetin mücadelesi değil, hepimizin ortak mücadelesidir" dedi.
RİZE'nin Çayeli ilçesinde Kaymakamlık, 'yolcu taşıma işinde düzeni ve güvenliği sağlamak ve haksız rekabetin önüne geçebilmek' amacıyla alışveriş poşetlerini taşıyacak servis araçlarına müşterilerin binmesine yasak getirdi, kararın 26 Eylül'de uygulamaya konulacağını duyurdu. Ancak vatandaşların tepkileri üzerine karar uygulanmadan kaldırıldı.
Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret etti.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Rize'ye yeni 2 tane daha çay fabrikası daha kuruyor.
Temiz Toplum Derneği Rize Şube Başkanı Erdihan Osma, Bağcılar'da meydana gelen vahşetin ardından, uyuşturucu ile çok yönlü mücadelenin şart olduğununun altını çizdi.
Doktorlar, özlük haklarının iyileştirilmesini içeren Beyaz Reform, sağlıkta şiddetin önlenmesi ve malpraktis yasası düzenlemeleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Jordi Savall, Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celadeddin-i Rumi'ye ilişkin araştırmalar yaptığını, Mevlevi felsefesiyle tanıştıktan sonra sanatçılar için önemli bir ihtiyaç olan içsel huzura kavuştuğunu söyledi.
Kısıtlı imkanlara, karşılaştıkları tüm engellere rağmen gökyüzüne füze göndermeyi başaran Bandırmalı gençlerin hikayesini konu alan "Bandırma Füze Kulübü" filminin özel gösterimi, 10. Bodrum Türk Filmleri Haftası kapsamında yapıldı.
Bu yıl "Sınırsız Bir Dünya" temasıyla yola çıkan "7. Uluslararasıİstanbul Arapça Kitap Fuarı", 1-9 Ekim'de İstanbul Fuar Merkezi'nde okurlarla buluşacak.
ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 60 yıllık balıkçı barınaklarına, kaymakamlık tarafından yıkım kararı verildi.
Trabzonspor’un İspanya LaLiga ekibi Valencia'dan kadrosuna kattığı Uruguaylı santrfor Maxi Gomez basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
TFF 2. Lig ekiplerinden Pazarspor Teknik Direktörü Mustafa Kalafatoğlu, "Para pul yok. Burası da destek vermiyor. Pazar halkı da destek vermiyor. Tamam o zaman benden de bu kadar" dedi.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) yönetim kurulu başkan adayı Asım Çillioğlu, birliktelik anlayışla yönetime aday olduklarını vurgulayarak, “Sana oy vereceğiz dedikleri zaman ‘hayır’ diyorum. ‘Bana oy vermiyorsun, kendine oy veriyorsun’ diyorum.” dedi.
"Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş ile aynı sahneyi paylaşan müzisyen dost ve akrabası, ölümünün 10. yıl dönümünde halk ozanıyla yaşadıklarını anlattı.
Seslendirme yönetmeni ve ses mühendisi Mücahit Taha, seslendirmede ve dublajda sadece sesin iyi olmasının yeterli olmadığına işaret ederek, "Seslendirme sanatçılığı sadece sesin iyi olduğu bir alan değil. Biz mikrofon oyuncuları arıyoruz." dedi.
Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen "UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10. Yıl Anma Programı" kortej yürüyüşüyle başladı.
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Türkiye genelinde hayvan başına 370 lira olan buzağı desteğini 500 liraya yükselttiklerini, bakanlığın yetiştirici bölgesi olarak belirlediği 22 ilde yetiştiricilere buzağı başına 900 lira ödeme yapacaklarını söyledi.
ZONGULDAK'ta, 3 gündür devam eden yağış nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlarda fiyatlar yükseldi.
