Minik Öğrenciler Gazeteciliğe Merak Saldı
06.03.2023 - 10:06Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, Rize’de eğitim sektöründe hizmet veren Kuzem Eğitim Kurumu öğrencileriyle gazeteciliği konuştu.
- 2
- 0
- 918
Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, Rize’de eğitim sektöründe hizmet veren Kuzem Eğitim Kurumu öğrencileriyle gazeteciliği konuştu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından on binlerce afetzede Türkiye'nin farklı illerinde misafir edilirken, Ankara'da 237 bin 215, Antalya'da 155 bin, İzmir'de 70 bin, Mersin'de 62 bin 184, Elazığ'da 50 bin kişi konaklıyor.
"Arabeskin Babası" veya "Müslüm Baba" olarak tanınan arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 10 yıl geçti.
Çaykur Ortaokulu’nda oluşturulan uzay koridorunun açılışı gerçekleştirildi.
Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den illerinden bu yılın Ocak- Şubat döneminde 258 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Müge Anlı’nın kayıp olarak aradığı, evli ve iki çocuk babası Recep Arı’nın (31) öldürüldüğü ortaya çıktı. Anlı’nın aktardığı gelişme sonrası harekete geçen jandarma ekipleri, maktul Recep Arı’nın son görüştüğü arkadaşı K.I.’yı, cinayet şüphelisi olarak canlı yayında, gözaltına alındı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Hatay'da yıkılan binaların enkazından çıkarılan evcil hayvanların ve depremden etkilenen sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri üç merkezde yapılıyor.
Rizeli yazar Ömer Yazıcı, 2 Mart Rize’nin kurtuluşu ile ilgili yanlış bilgiler olduğunu belirterek, araştırmaları sonucunda doğru bilgileri belgeleriyle ortaya çıkarttığını söyledi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Fransa'nın kurduğu sahra hastanesinde iki haftada yaklaşık 1500 afetzedeye muayene ve tedavi hizmeti sunuldu.
Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık yüzde 0,8 ve yıllık yüzde 8,5 yükselerek beklentileri aştı.
Otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, geçen ay 81 bin 148 seviyesinde gerçekleşirken, bu tüm zamanların en iyi şubat ayı oldu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini aşarken, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya ulaştı.
Rize'nin Güneysu ilçesinde hayvanlarını otlatmaya götüren kişinin cesedi bulundu.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavları ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri, Mehmetçik tarafından kurulan çadırlarda eğitim görmeye başladı.
Tarihi gerçekleri bilmeyen bazı art niyetli kişiler Rize şehrinin Rize’nin kurtuluşu yok, Ruslar kendileri çekildi masalları anlatılır durur. Kahraman Kalkavan Bey’in bir avuç gönüllü ile Askoroz Deresi’nde verdiği mücadele ve çekilen onca zülüm hiçe sayılır. Neymiş efendim Bir gün Rizeliler demiş ki; her şehrin bir kurtuluşu var Rize’nin yok. Bir gazi bulalım da Rize nasıl kurtulmuş bize anlatsın. Buldukları amca başlamış anlatmaya: Çok zor günlerdi çok. Düşman karşıdan geliyor elinde top tüfek, biz bir kaçtuk bir kaçtuk.. Bu anlatılanlar bir şehrin geçmişine ve en önemlisi Rize şehitlerine saygısızlıktır.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, “İlk hesaplarımıza göre toplamda tüm sektör olarak 20 milyar TL’nin üzerinde hasar ödeyeceğimizi tahmin ediyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 27-28 Şubat Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tecrübelerimizi ve karşılaştığımız engelleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projelerini mümkün olan en kısa sürede bitirecek bir modele yöneleceğiz." ifadelerini kullandı.
Rize Valiliği'nin öncülüğünde depremin ikinci günü hemen uygulamaya konulan ‘www.rizetekyurek.net' internet sitesinin ülkemizde yardımlaşma çağrısına örnek olmasının ardından diğer il Valilikleri de projeyi örnek alarak benzer çalışmalar yaptılar. AFAD Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan “Evim Yuvan Olsun” kampanyası için de önemli bir örnek teşkil etti.
Trabzon’un Sürmene ilçesine depremzede olarak yerleşen 86 ailenin et ihtiyacını karşılamak için yöre halkı 16 küçükbaş hayvanı kesip etlerini depremzede ailelere paylaştırdı.
