Uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli yakalandı
29.05.2024 - 14:54Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alındı.
- 0
- 0
- 3673
Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alındı.
Türk Pediatri Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, "Son 10-15 yıldır besin alerjileri ciddi şekilde artıyor. Hatta bu durum, 'alerjinin ikinci tsunamisi' olarak adlandırılıyor." dedi.
Çorum'un Oğuzlar ilçesinde mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda domuz saldırısına uğrayan kişi yaralandı.
Bahar alerjisi hakkında uyarılarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Beşiroğlu Çetin, “Alerji, genellikle polenler, toz akarları, hayvan tüyleri ve küf mantarları gibi alerjenlere karşı vücudun aşırı tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bahar aylarında özellikle polenlerin havada yayılmasıyla alerjik reaksiyonlar artabilir” dedi.
Samsunlu avcı Fatih Gören, trüf mantarı toplamak için geldiği Uşak’ta “Radar” isimli mantar avcısı köpeğinin kaybolduğunu, köpeğini bulana 10 kilo doğal bal hediye edeceğini söyledi.
Rize’de son dönemde yaygınlaşan Bungalov yapıları hakkında açıklamada bulunan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, “Bu yapıların mantar gibi çoğalmasını istemiyoruz” dedi
Uzmanlar, doğada yetişen mantarlara ilişkin doğru bilinen yanlışlar ve zehirlenme riski konusunda vatandaşları uyarıyor.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halil Kaya, son günlerde artan mantar zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde mantar toplamaya giden 66 yaşındaki şahıs, ormanda kayboldu.
Ozon tedavisinin birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanıldığı, özellikle erken tanı dönemindeki diyabet hastalarında erken tedaviyi başlanılması halinde ayaklarını kaybetmedikleri belirtildi.
Ülkenin farklı bölgelerinde olduğu gibi Rize'de yetişen sarıkız mantarı zehirli mi? Sarıkız mantarı yenilebilir mi?
Çay toplamaya gidenleri taşıyan kamyonet, 20 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Kazada 3 kişi yaralandı.
Trabzon'da 13 yıl önce üretimine başlanan ve aroma bakımında oldukça yoğun ilgi gören Yalıncak Karpuzu zararlı böcek türleri ve üretim sahalarındaki küçülme nedeniyle tehlike altına girdi. Geçtiğimiz yıllarda 350 tona kadar çıkan Yalıncak Karpuzu'nun üretimi bu yıl yaklaşık 50 tona kadar düştü.
Ani yağış nedeniyle zirai mücadeleye erken başlanamadığı için bağlarda görülen mildiyö hastalığı, Türkiye'nin üzüm merkezi Manisa'da üretim ve rekolteyi olumsuz etkileyecek.
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 15,62, yıllık bazda yüzde 39,92 artış gösterdi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, sokakların köpeklerin değil insanların mekanı olduğunu belirterek, “Hayvan sever adı altında bazı dernekler var. Bakıyorsunuz insanları tehdit ediyor, insanları dövmekle, öldürmekle tehdit ediyorlar. Bunu alelen yapıyorlar. Korkutma, sindirme videoları çekiyorlar. Ama bunları hepsini iç çatışmayı tırmandıracak hareketler. Bunların arkasında her zaman görülmeyen bir akıl vardır” dedi.
Rize’de kontrolsüz kan şekerine bağlı periferik arter hastalığı (atar damar hastalık), venöz yetmezliği (iç varis), ayak mantarı ve diyabetik ayak şikâyetleriyle Rize Devlet Hastanesi'ne gelen Ali Ekşi, bir aylık uygulanan tedaviler sonucunda sağlığına kavuşarak taburcu oldu.
Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde 2020 yılında fındığa alternatif gelir kaynağı oluşturmak amacıyla dikilen salep fidelerinden ilk hasat yapıldı.
Türkiye'ye İngiltere'den girdiği tahmin edilen istilacı orman zararlısı 'şimşir yanıklığı' ile mücadele çalışmaları devam ediyor.
Çorum’da 19 kişi yedikleri mantardan zehirlendi.