Rize’de derede balık ölümlerine inceleme
01.06.2025 - 14:04Rize’de Çiftekavak Mahallesi'nden geçen derede balım ölümleri yaşandı. Balık ölümleri tedirginliğe neden olurken, ekipler dereden su örneği alıp inceleme başlattı.
- 0
- 0
- 1852
Rize’de Çiftekavak Mahallesi'nden geçen derede balım ölümleri yaşandı. Balık ölümleri tedirginliğe neden olurken, ekipler dereden su örneği alıp inceleme başlattı.
Türkiye'nin sahip olduğu 28 bin hektar kestane ormanı varlığının 7 binini bünyesinde bulunduran Sinop'ta kestane ağaçlarına zarar veren gal arısı zararlısıyla mücadele için 2022'den bugüne kadar 17 bin 699 avcı böcek doğaya salındı.
Bartın’ın da aralarında olduğu 8 ilde, kuyumcuları sahte altınlarla toplam 122 bin 700 TL dolandıran M.S. (29) ve eşi S.S. (29), polis tarafından 148 saatlik güvenlik kamerası kaydı izlenerek yakalanıp, tutuklandı.
BayraktarTeknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Ultra Sümela Maratonu' nefes kesen anlara sahne oldu.
Meteoroloji'nin güncel tahminlerine göre Rize'de önümüzdeki hafta başı yağışlı bir hava etkili olacak. Ancak haftanın ikinci yarısından itibaren güneşli günler geri dönecek.
Çaykur Rizespor, Hatayspor karşılaşmasıyla Süper Lig'de 800. maçına çıktı.
Rize'de, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve tütün kullanımının zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Çaykur Rizespor’da 1 sezonda 19 gol atan Ali Sowe adını kulüp tarihine yazdırdı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Hatayspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Oyuncularım iştahlıydı. Son maç olmasına rağmen onları kutluyorum. Kazanmak her zaman güzel" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘Kırmızı Bülten’ ile uluslararası seviyede aranan 7 suçlunun yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini bildirdi.
Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Demirci köyünde gündüz saatlerinde yaşanan olay, görenleri şaşkına çevirdi. Bir ayı, köydeki bir evin kapısına kadar gelerek çöpleri karıştırdı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Trendyol Süper Lig’in 38. haftasında Çaykur Rizespor sahasında karşılaştığı Atakaş Hatayspor’u 5-2 mağlup etti.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 3. sınıf öğrencileri, proje ödevi kapsamında köy okulu öğrencilerinin birçok hayalini gerçekleştirdi.
Gümüşhane'de, Kürtün-Torul kara yolunda heyelan nedeniyle ulaşımda aksama yaşandı.
Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, 'Uluslararası Öğrenciler Ülke Tanıtımı ve Teknik Öğrenci Kulüp Çalışmaları Etkinliği'nde yöresel kıyafetlerini ve yemeklerini tanıttı; el sanatları ürünlerini sergiledi.
Samsun'da uzay fotoğrafçılığına merak salan aile hekimi Mehmet Hakan Özsaraç'ın (56) bu zamana kadar 8 çalışması, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından 'Günün Astronomi Fotoğrafı' olarak seçildi.
Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de gezinti sırasında düştüğü derede akıntıya kapılıp kaybolan Suudi Arabistan uyruklu Faisal Ramzi Alshaikh'un (9), arama çalışmalarının 6’ncı gününde cansız bedenine ulaşıldı.
Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, tatbikatlarla mesleğe hazırlanıyor.
Samsun'da eşiyle 10 yıldır temizlik firması işleten 30 yaşındaki Beyza Nur Kanca, hobi olarak başladığı el yapımı krem ve dekoratif mumları satarak gelir elde ediyor.
