Trabzon'da fındık hasadına 12 Ağustos'ta başlanacak
27.07.2023 - 15:43Trabzon için fındık toplama başlangıç tarihi sahil kesimi için 12 Ağustos, orta kesim için 19 Ağustos, yüksek kesim için ise 26 Ağustos olarak belirlendi.
- 0
- 0
- 5140
Trabzon için fındık toplama başlangıç tarihi sahil kesimi için 12 Ağustos, orta kesim için 19 Ağustos, yüksek kesim için ise 26 Ağustos olarak belirlendi.
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü'nün de üyesi olduğu Uluslararası İşletme Okulları Birliği CEMS'in yeni araştırmasına göre hibrit çalışma, salgından sonra da iş seçimlerine yön verecek gibi görünüyor.
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, 2023 yılı için kır çiçek - yüksek yayla balının 1 kilogram maliyetinin 127,21 lira olduğunu bildirdi.
Giresun’da müteahhitlik firmasının arsa ve para karşılığı başladığı inşaat yarım kaldı. Binada daire alan Nevin Dikici, 2011 yılında anahtar teslim daire aldığı inşaat 12 yıldır bitmediği için mağdur olduğunu söylerken, müteahhit Telat S. ise bir dolandırıcılığın söz konusu olmadığını, arsa sahibiyle yaşadığı tapu yüzünden hem kendisinin hem de daire sahiplerinin mağduriyet yaşadığını ileri sürdü.
Sinop’ta 2 bin 500 yıllık tarihi kale surları ve saat kulesindeki restorasyon çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, TÜMOSAN Konyaspor'dan kadrosuna kattığını açıkladığı 25 yaşındaki defans oyuncusu Adil Demirbağ transferinin iptal olduğunu bildirdi.
Rize'de riskli görülen ve şehrin gelişimini sağlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarında yürütülen projelerde sona yaklaşıldı. Deniz sitesi ve Taşlıdere mahallesindeki kentsel dönüşümünün bu yılın sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, kan bağışının sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara çağrıda bulundu.
Trabzonlu iki çocuk annesi Seylap Hazır yarım kalan eğitimini meme kanseri tedavi sürecinde tamamlayarak 49 yaşında üniversiteden mezun oldu.
Dünyanın dört bir yanında son 10 yılda yaklaşık 82 milyon hektarlık ormanlık alan yangınlarda yok olurken, en büyük felaketler Avustralya, Rusya, Kanada ve ABD'de yaşandı.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak KAAN'ı 2028'de Türk motoruyla uçurmayı planladıklarını belirterek, "Bunun için çalışmalarımız sürüyor." dedi.
Ortahisar Belediyesi şirketi ORKENT tarafından yürütülen Çağlayan Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi mahalle sakinlerine tanıtıldı.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un futbolcusu Oğuz Ceylan, iyi bir takım oluşturup, ligde kendilerinden söz ettirmek istediklerini söyledi.
İkinci el araçların sıfır fiyatının üzerinde pazarlanmasına yönelik düzenleme, donanım, aksesuar ve bakım gibi "ekstra" unsurlar bahane edilerek aşılmaya çalışılıyor.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, son olarak Tümosan Konyaspor forması giyen 25 yaşındaki defans oyuncusu Adil Demirbağ ile anlaşma sağladı.
Rize merkeze bağlı Salarha Beldesinde 2019 yılında yapımına başlanan konut projesi tamamlandı.
Rize'nin İkizdere ilçesinde yayla yolları için yapılan bakım çalışmalarına yöre halkı da 'imece' usulü ile destek verdi.
HAKKARİ MERKEZ SEYYİT TAHA İMAM HATİP ORTAOKULU VE ŞEMDİNLİ İLÇESİ İMAM HATİP ORTAOKULU ONARIM İŞİ HAKKARİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIKLARI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarında yapılan kur güncellemesine ilişkin, "Yılda bir kez kur güncellemesi yapılıyordu. Bir önceki yılın kurunun yüzde 60’ı şeklinde bir uygulamamız var. Ancak son iki yıldır yerli üreticimizi korumak ve ilaç temininde sorun yaşamamak için biz bunu 6 ayda bir güncellemeye karar verdik" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşmasının önemini vurgularken, fahiş kira artışı ile ilgili son noktayı koydu.
