Rize’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Rize’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

  • 0
  • 0

Rize'de riskli görülen ve şehrin gelişimini sağlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarında yürütülen projelerde sona yaklaşıldı. Deniz sitesi ve Taşlıdere mahallesindeki kentsel dönüşümünün bu yılın sonuna doğru tamamlanması bekleniyor.

Rize Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde, toplam 25 bin metrekarelik alanda çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Rize'nin riskli bölgelerinde daha güvenli ve modern yapıların oluşturulmasını hedefleniyor. Bu projeler, şehrin geleceğini güvence altına almak ve yerel halkın yaşam kalitesini artırmak amacıyla titizlikle yürütülüyor.

DENİZ SİTESİNDE YIL SONU TESLİMATLAR YAPILACAK 
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Deniz sitesi yıkımı 2021 yılının nisan ayında tamamlandı. 108 konut, 51 ticari alan olmak üzere 2 bin 574 metrekare alanda inşası devam ediyor. 

Deniz sitesinde ki inşaat çalışmalarının bitmek üzere olduğunu vurgulayan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Deniz sitesi bitmek üzere. Bu yılın sonunda teslimatları yapmayı planlıyoruz. Bu binalardaki hak sahipleriyle uzlaşmalar yapıldı. Yıl sonuna doğru teslim aşamasına getirilecek” dedi.

TAŞLIDERE’DEKİ KONUTLAR HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK
Taşlıdere mahallesinde zeminden kaynaklı yan yatma sebebiyle riskli duruma gelen 12 adet binanın yıkımı Şubat 2021’de tamamlanmıştı. 142 adet konut, 24 adet dükkân olmak üzere kentsel dönüşüm proje çalışmaları devam ediyor.

Başkan Rahmi Metin, Taşlıdere mahallesindeki projenin sözleşmelerinin yapılmadığını belirterek, “Taşlıdere’deki zemin kaynaklı yan yatan binalarda inşaat çalışmaları sürüyor. Binalar bitme aşamasına geldi. Sözleşmeler yapıldığı zaman buranın da hızlıca tamamlanarak kura çekimleriyle beraber hak sahiplerine teslimleri yapılacak” diye konuştu.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 500 civarında okula ceza yazdık

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 500 civarında okula ceza yazdık

  • 0
  • 0
Devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

Devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi, 'Vilayet Nizamnamesi'ne göre hangi tarihi kuruluş yılı olarak kabul eder?