Rize'de 19 köye ulaşım sağlanamıyor
23.01.2024 - 11:44Rize'de 19 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
- 0
- 0
- 3743
Rize'de 19 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından ocak ayı içerisinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 51 kişiden 34'ü cezaevinde gönderildi.
Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon Şehir Hastanesinin inşaatı hız kesmeden ilerliyor.
İçişleri Bakanlığı, Avrupa Press Plaka (APP) kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, 75 milyon insanın ölümüne neden olabilecek yeni bir salgın hastalık konusunda uyarıda bulundu.
Kahramanmaraş merkezli geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilin yer aldığı bölgenin yeniden imarı için bu yıl birçok proje hayata geçirilecek.
Rize İl Göç İdaresi Müdürü Nuriye Çiçek, görevine başladı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) kenevir bitkisinin hasadı sonrası kalan atıklardan yapılacak hayvan yemiyle metan gazının azaltılmasının yanı sıra et ve süt veriminin yükseltilmesi hedefleniyor.
Trabzon’un Of ilçesinde yaşayan Ali Kılıç arazi şartları nedeniyle evine su çıkmayınca çareyi ormanlık alanda çamaşırhane kurmakta buldu. Kılıç, evinden yaklaşık 70 metre uzaklıkta yaptığı kulübede hem çamaşırlarını yıkıyor hem de içme suyunu tedarik ediyor.
Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 29 köy yolu ulaşıma kapandı.
Evlerde doğal gazı daha verimli ve tasarruflu kullanmak için bilgiler veren Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Bilir, “Enerji tasarrufu için öncelikle binalarda izolasyon sağlanmalı. Kombiyi ise gün içerisinde açıp kapatmak yerine belirli bir derecede tutmak enerjiden ve faturadan tasarruf sağlayacak” dedi.
"Uzay vatan"da söz sahibi olabilmek için çalışmalarını 30 yıldır sürdüren ve uydu alanındaki başarısını ilk insanlı uzay misyonuyla yakalayan Türkiye, gözünü "derin uzay" ve Ay Projesi'ne çevirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Rize dahil 28 il için sarı yaptı. Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışı beklenirken, kar kalınlıklarının 20 santimetreye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.
Trabzon'dan geçen yıl gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı yüzde 58 artarak 120 milyon 153 bin dolara ulaştı.
Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen "heliski" tutkunlarını ağırlamayı sürdürüyor.
Giresun'da devlet desteğiyle ormancılık makineleri geliştiren firma, ürünlerini 4 ülkeye ihraç ediyor.
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesine bağlı Bayırköy Ağaçlı Mahallesi ulaşımını sağlayan grup yoluna, yamaçtan koparak gelen büyük kaya kütleleri düşerek yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu.
Türkiye'de 2019-2023 döneminde, kapanan her bir şirket yerine altı şirket açıldı.
Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, acil servis başvurularında en çok "vitamin eklenmiş serum" talepleriyle karşılaştıklarını belirterek, "Alerjik reaksiyonlara yol açma riski var." uyarısında bulundu.
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ISS’te düzenlenen karşılama töreninde, “Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesi ile devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir” dedi.
