Babasından kalan gazete arşivleme alışkanlığını 64 yıldır sürdürüyor
31.08.2023 - 14:44Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan emekli öğretmen ve yazar Seyfi Günaçtı, babasından kalan alışkanlıkla 64 yıldır gazete ve kupürlerini biriktiriyor.
- 0
- 0
- 4665
Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan emekli öğretmen ve yazar Seyfi Günaçtı, babasından kalan alışkanlıkla 64 yıldır gazete ve kupürlerini biriktiriyor.
Memur ve memur emeklilerine 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında ise yüzde 10 zam yapılacak. 2025 yılında ise ilk 6 ayda yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 5 zam yapılacak.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' alımlarını hız kesmeden devam ediyor.
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir kişi internet ortamında anlaşarak 30 bin lira para yolladığı kişi tarafından dolandırıldı.
Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüme kaydetti.
Çaykur Rizespor, karşılıklı anlaşarak Srđan Grahovac ile yolların ayrıldığını açıkladı.
Ordu'da fındık hasadını tamamlayan üreticiler, ürünü patoza verme işlemine devam ediyor.
ÇAYKUR, temmuz ayında aldığı yaş çay ile mayıs ayı organik yaş çay destekleme bedeli olarak üreticilerin hesaplarına toplam 1 milyar 706 milyon 235 bin liranın aktarıldığını bildirdi.
Artvin’in Şavşat ilçesi Kayadibi köyünde yaşayan genç kadın arıcı Elif Kör, iki kovan arı ile başladığı arıcılık serüvenine kendi imkânlarıyla 50 kovan arıya çıkararak yoluna devam ediyor.
Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin yeni bölümleri Rize ilinde çekilirken dizinin başrol oyuncusunun kıyafet seçimi Rize’de üretilen feretiko (Rize bezi) olarak bilinen kumaştan yapılan kıyafetler oldu.
Ülke genelinde denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkacak olmasının ardından bu gece denize açılacak olan tekneler son hazırlıklarını yaptı. Balıkçı tekneleri 1 Eylül’de başlayacak yeni av sezonu için bu gece ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılacak. Ancak balıkçılar, palamuttan umutlu olmadıklarını belirterek kısmetlerini diğer balık çeşitlerinde arayacak.
Rize’de dondurmacılık yapan esnaf, yakın tarihte vefat eden babasının vasiyetini yerine getirerek Fatiha okuyan her çocuğa bedava dondurma veriyor.
Rize Salvader Keşif ve Doğa Sporları Kulübü 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği kapsamında “İpsiz Recep, Kansız Ali ve Diğer Milli Mücadele Kahramanlarımızı Anma Yürüyüşü” düzenledi.
TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, "TEKNOFEST her yıl daha da büyüyecek. Kök salan fideler ağaç olacak. Bu ağaçlar büyüdükçe gençlerimizin öz güveni daha da artacak. TEKNOFEST kuşağının büyüteceği bu ağaçlar insanlığa huzur verecek." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2,5 yıl önce hizmete giren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Kliniğine 3 bin 700 hasta başvurdu.
Mehmet Emin Toprak'ın kaleminden
Yerli otomobil TOGG, Rize'nin Pazar ilçesinde sergilendi.
İki yılı aşkın süredir boynundaki şişlikler nedeniyle şikâyetleri artan 19 yaşındaki gencin tiroid nodülleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde sıra dışı yöntemle ameliyatsız tedavi edildi.
Artvin’de Çoruh nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajında su seviyesi 193 metreyi aştı, elektrik üretimi için geri sayım da başladı.
