Çin pazarına yapılan tavuk ayağı ihracatında hızlı yükseliş
24.08.2022 - 15:14Çin'in mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan tavuk ayağı, Türk piliç sektörünün en önemli ihracat kalemleri arasına girdi.
- 0
- 0
- 662
Çin'in mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan tavuk ayağı, Türk piliç sektörünün en önemli ihracat kalemleri arasına girdi.
Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı ile Türklerin Anadolu'daki varlığını perçinleyen "Büyük Taarruz"un yaşandığı bölgelerde, Kültür ve Turizm Bakanlığının "savaş alanı arkeolojisi" çalışmaları kapsamında araştırmalar yapılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı yurt başvurularını başlattıklarını duyurdu.
RİZE’nin Güneysu ilçesinde duvara çarparak devrilen midibüste yaralanan 24 Suudi Arabistan vatandaşından 16'sı hastanede tamamlanan tedavileri sonrası taburcu oldu. 8'i ise Rize-Artvin Havalimanı’na gelen 2 ambulans uçakla ülkelerine gönderildi.
Rize’de, çocuk yaşta köfte satıcılığına başlayan Basri Bayraktar, 33 yıldır aynı yerde seyyar tezgahta köfte yapıp satıyor.
GÜMÜŞHANE'nin Köse ilçesinde gurbetçi iş insanı Celil Çiçek (53), yaz tatilini geçirdiği Kayadibi köyünü havadan izleyebilme hayalini gerçeğe dönüştürmek için Rus yapımı hava aracı 'microlight' satın aldı. 10 dönüm arazisini, hava aracının, inip kalkacağı şekilde dizayn edip, hangar da inşa eden Çiçek, sivil havacılıktan izin beklediğini belirterek "Çocukluk rüyalarımda hep yüksek tepelerin ardında uçtuğumu gören biriydim” dedi. İ
BARTIN'ın Amasra ilçesinde, Roma dönemine ait olduğu düşünülen mimari yapının olduğu 2 dönümlük arazide kurtarma kazısı başladı. Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde görevli Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam, mimari yapının Roma dönemine ait olduğunu düşündükleri belirterek, "Sütun altlıklarının orijinal şekilde korunduğunu söyleyebiliriz. Sütunların muhtemelen bir deprem sırasında yıkılmış olduğunu görüyoruz. Ancak Batı Karadeniz'de ilk kez anıtsal bir mimari ile karşılaşıyoruz" dedi.
DÜZCE'de üreticilerin çoğu fındık hasadını tamamlayıp ürünlerini harmana indirdi. Üreticiler, kilosu 54 lira olarak açıklanan fındık için nöbet tutmaya başladı.
ORDU'nun Gölköy ilçesinde yol yapım çalışması sırasında fındık bahçesine devrilen silindir operatörü Özgür Akkaya (37) hayatını kaybetti.
ÇORUM'un İskilip ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Celal Narlı (58), ağabeyi Şeref Narlı'yı (59) av tüfeğiyle bacaklarından yaraladıktan sonra aynı silahla intihar etti.
BOLU'da yaşayan Ramazan İlhan (22), Diyarbakır'da askerlik yaparken biriktiği 3 bin 500 TL'yi şehit ailelerine bağışladı.
TOKAT'ın Erbaa Belediyesi Kayseri'de düzenlenen yarışmada 960 proje içinde ‘Biriktirdikçe Kazanalım’ projesi ile ödüle layık görüldü. Başkan Karagöl "Çevre odaklı projemizin ödüle layık görülmesi gurur verici" dedi.
TOKAT'ın Başçiftlik Belediyesi'ne ait sosyal tesisten malzeme çalan 3 hırsızlık şüphelisi, ihbarla olay yerine giden Belediye Başkanı Murat Tuncer'in de desteğiyle jandarma ekiplerince yakalandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı yurt başvurularını başlattıklarını duyurdu.
Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, tarım ürünlerinin ülke genelinde bakkallar üzerinden vatandaşlara sunulması gerektiğini belirtti.
ARTVİN MERKEZ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ OKUL SAHASI ONARIM İNŞAATI - ARTVİN İL ÖZEL İDARESİ
Spor Toto 1. Lig’in 2. haftasında Denizlispor’la karşılaşan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Bülent Korkmaz, VAR hakemlerinin sorunlu olduğunu, orta hakemin bir suçunun olmadığını söyledi.
DÜZCE’de, sürücüsünün el frenini çekmeyi unuttuğu cip, hareketlenerek sulama kanalına düştü. Bu anlar, güvenlik kamerasına da yansıdı.
TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 27-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecekleri 1'inci Tokat Gastronomi Festivali hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Eroğlu, festivale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katılacağını söyledi.
SAMSUN'da kozmetik deposunda çıkan ve zaman zaman patlamaların yaşandığı yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. İş yerinde maddi hasar meydana gelirken, deponun önünde park halinde bulunan minibüs ile kamyonet de yanarak kullanılamaz hale geldi.
