Deniz: Çay Üreticimiz Mağdur Olmuştur
24.02.2022 - 14:05CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, gübre fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle çay üreticisinin mağdur olduğunu belirtti.
- 0
- 0
- 770
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, gübre fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle çay üreticisinin mağdur olduğunu belirtti.
RİZE'nin Güneysu ilçesinde koronavirüs nedeniyle 9 ferdini kaybeden Genç ailesinin çağrıları üzerine devreye giren Sağlık Bakanlığı, aile için genetik araştırma başlattı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı öğretim üyelerince genetik tarama testi için temasa geçilen aile fertlerinden alınacak numuneler incelenerek koronavirüs ölümlerine yol açan etkenler araştırılacak.
BOLU'da, 6 yıl önce, yolcu otobüsünde 17 kilo esrarla yakalanan Mustafa Geyik 5 yıl hapis, Ersin Salgut 10 yıl hapis ve Hüseyin Enercik ise 10 yıl hapisle cezalandırıldı.
BOLU'da, tavuğuna ve hindisine saldırdığını iddia ettiği köpeği av tüfeğiyle vuran A.A. (55), gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest kaldı. A.A. hakkında, 'Hayvanları Koruma Kanunu' kapsamında işlem başlatıldı.
Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, “Galatasaray maçını izlemeye gitmeyeceğim. İki yönetici haricinde de hiç kimseyi göndermeyeceğim, misafir dahil. Bizim maçımıza gelmediler, biz de gitmeyeceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rize’de söyledim şimdi de TBMM çatısı altında söylüyorum. Millet İttifakı'nın iktidarında bütün kaçak çayları toplayıp, Rize meydanında yakacağım" dedi.
DÜZCE’de, inşaat firmasında çalışan Tolga Y., pencereyi açarken dengesini kaybederek ikinci kattan zemine düştü. Yaralanan Tolga Y. tedavi altına alındı.
ORDU’nun Altınordu ilçesindeki 530 rakımlı Boztepe’den yamaç paraşütüyle atlayan Mesut Altın (31), rüzgarın etkisiyle savrularak denize düştü. Kendi imkanları ile paraşütten kurtulan Altın, yaklaşık 100 metre yüzerek kıyıya çıktı.
SAMSUN'da farklı bölgelere ekipler tarafından yerleştirilen fotokapanlar, kurt, kızıl geyik, vaşak, karaca, yaban kedisi, tilki, sansar, vaşak ve yaban kedisi gibi türleri kayıt altına aldı.
BOLU'da, tavuk ve hindisine saldırdığını iddia ettiği köpeği av tüfeği ile vuran A.A. (55) gözaltına alındı. Ön ayaklarından yaralanan köpek tedaviye alındı.
Çaykur Rizespor'un yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz, "Zor süreçte, zor bir görevi devraldık. Buraya, bunu bilerek geldik. Ben ve ekibim kendimize güveniyor ve inanıyoruz. Biz buraya gelirken takımada inandığımız ve güvendiğimiz için geldik" dedi.
Türk bilim insanları, Antik Karya ve Likya'nın kesişim noktasında yer alan Fethiye Körfezi'nin derinliklerinde milattan sonra 3. yüzyıla ait Rodos gemisi batığı keşfetti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türksat'ın e-Devlet altyapısı kurma deneyimini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde "e-KKTC Programı"nı hizmete alarak uluslararası alana taşıdığını bildirdi.
İngiltere’de yapılan bir çalışma, tek başına sebze tüketmenin kalp hastalıkları riskini azaltmadığını gösterdi.
Trabzon'un Araklı ilçesi Kalecik Mahallesi'nde, denize bakan ve sarp yamacı bulunan küçük bir yarımada üzerindeki tarihi kale, restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırıldı.
SAMSUN'un Alaçam ilçesinde evinde ölü bulunan zihinsel engelli Hüsne Ersoy'un (62), cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Bakım parasını aldığı öne sürülen kız kardeşi Ersoy'u, başına demirle vurarak öldürdüğü belirlenen Ramazan Tongal (65), tutuklandı.
RİZE'nin Güneysu ilçesinde koronavirüs nedeniyle babası, ağabeyi, 2 halası ve 4 kuzenini kaybeden, kendisi de bu hastalıktan yaşamını yitiren evli ve 1 çocuk annesi Şenay Genç Yalçınkaya (36), gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
ÇORUM’da yabancı uyruklu Secat Pervazi (17) parktaki kamelyada tüfekle intihar etti.
ORDU’nun Altınordu ilçesinde sokak köpeği, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce pompalı tüfekle öldürüldü. Hayvanseverlerin 7 yavrusu başında beklerken bulduğu köpeğin vücudunda 6 saçma tespit edildi. Yavru köpekler belediyenin verdiği kulübede hayvanseverler tarafından bakıma alındı.
AMASYA’da Mediha Koç (70), telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtarak, ‘Cinayet mahallinde kimliğiniz bulundu, paraları incelememiz gerekiyor’ diyen Seymen Ş.’ye (20), 130 bin TL ile ziynet eşyalarını kaptırdı. Seymen Ş. polisin takibi sonucu Yozgat’ta yakalanırken, ele geçirilen para ve ziynet eşyaları da sahibine teslim edildi.
