Kılıçdaroğlu: Kaçak Çayları Rize Meydanında Yakacağım

Kılıçdaroğlu: Kaçak Çayları Rize Meydanında Yakacağım

  • 0
  • 0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Rize’de söyledim şimdi de TBMM çatısı altında söylüyorum. Millet İttifakı'nın iktidarında bütün kaçak çayları toplayıp, Rize meydanında yakacağım" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında çay tarımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rize ve Artvin'in çay açısından stratejik bölge olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu bölgelerin temel gelir kaynağı çaydır. 2021 yılında çay gübresinin tonu 2 bin 800 liraydı. Yaş çay alım fiyatının tonu da 3 bin 870 liraydı. 2022 yılında şimdi yeniden gübre atılacak. Gübrenin tonu 2 bin 800 liradan 7 bin 500 liraya çıkmış durumda. 7 bin 500 lira Tarım Kredi Kooperatiflerinin satış fiyatı. Eğer bunun dışında başka yerden alacaksanız onun fiyatı da 8 bin lira. Yani gübre geçen yılın 3 katı olmuş” dedi.

Kılıçdaroğlu, çayda destekleme fiyatına 7 yıldır zam yapılmadığını hatırlatarak, "2016'dan bu yana destekleme fiyatlarına kilo başına 13 kuruş, o tarihten bu güne hiç değişmemiş. Demek ki Rize ve Artvin’de enflasyon yüzde sıfır. Rize ve Artvin’deki çay üreticilerine sesleniyorum. Sizin hakkınızı ve hukukunuzu teslim edecek partinin adı CHP'dir” diye konuştu.

Kaçak çayın üreticiler için en büyük sorun olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Rize'ye gittiğimde söyledim. Bir de çay üreticisinin kaçak çay belası varmış. Rize’de söyledim şimdi de TBMM çatısı altında söylüyorum. Millet İttifakı'nın iktidarında bütün kaçak çayları toplayıp, Rize meydanında yakacağım” ifadelerini kullandı.

Haber :

Yorum Yap

Ticaret Bakanlığı, 4 yılda 80 bin işletme ve 500 bin ürünü denetledi

Ticaret Bakanlığı, 4 yılda 80 bin işletme ve 500 bin ürünü denetledi

  • 0
  • 0
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı

Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

Rize'de 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından 46 yıl sonra CHP'den milletvekili seçilen isim?