CHP Rize İl Başkanı Deniz, 'Çay Kanunu' talebini yineledi
17.07.2025 - 13:28CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, üreticinin haklarını koruyacak 'Çay Kanunu'nun bir an önce çıkartılması için çağrıda bulundu.
- 0
- 0
- 1154
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, üreticinin haklarını koruyacak 'Çay Kanunu'nun bir an önce çıkartılması için çağrıda bulundu.
Trabzon’un Akçaabat ilçesi, 33’üncü Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali ile Hıdırnebi Yayla Şenliği’ne ev sahipliği yapacak.
Sİnop'ta 4 gün önce girdikleri denizde arkadaşı Polat Can Uçar (20) boğulan, kendisi ise kurtarılıp, sevk edildiği Ankara’da tedaviye alınan Samet Keten (18), hayatını kaybetti.
Trabzon'da park ve yeşil alanlarda kapsamlı bakım ve düzenleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Erzurum'un zengin floraya sahip İspir ve Pazaryolu ilçelerindeki yaylalar, yıllardır gezgin arıcıları ağırlıyor.
Düzce'de uçma denemeleri sırasında yuvalarına ulaşamadıkları değerlendirilen 5 baykuş yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Düzce Şube Müdürlüğündeki rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya salınacak.
Trabzon'un Tonya ilçesinde berberlik yapan Rahmi Boz, 28 yıldır müşterilerine ait binlerce fotoğrafı bir araya getirerek geçmişi yad ediyor.
Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Küçükdere Vadisi'ne 10 bin kırmızı benekli alabalık salındı.
Samsun’un Bafra ilçesinde sulama kanalında kadın cesedi bulundu.
Samsun’da ifade vermek için geldiği emniyette işlemleri yapıldığı sırada yaşanan tartışmada gazi polis memuru Abdullah K.’ye yumruk atıp tişörtünü yırtan V.S.G. (19) ile babası M.G. (47), gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Çin'de bilim insanlarının yarasaların idrarı üzerinde yaptıkları çalışmalarda meyvelerden insanlara bulaşma riski taşıdığı öne sürülen ‘Henipavirus’ cinsine ait 2 yeni virüs tespitine ilişkin, “Yarasa, virüs ve Çin kelimeleri bir araya gelince hepimizde bir tedirginlik oluyor. Bu tamamen bilimsel bir çalışma. Bir hastalık ya da salgın tespit edilmiş değil. Şu an da herhangi bir tehdit yok” dedi.
Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin 19'u tutuklu, 32 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 10'uncu günde devam ediyor.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 2 otomobilin çarpıştığı kazada Mehmet Nur Aygün (54) hayatını kaybetti, D.E. (29) yaralandı.
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), ikinci sürgün yaş çay döneminin başında üreticilere önemli uyarılarda bulundu.
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kaldırımda yürüdüğü sırada fenalaşarak yere yığılan 2 çocuk babası hayatını kaybetti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “15 Temmuz Hafıza, Adalet ve Gelecek” temalı özel bir program gerçekleştirildi.
Samsun’da Anadolu Doğal Yaşam Derneği (DOYDER) kuruldu. Doğal yaşamı desteklemek ve kırsal kalkınmayı teşvik etmek amacıyla faaliyetlerine başlayan DOYDER, ‘Doğal Yaşa, Yerel Üret’ sloganıyla Türkiye genelinde örgütlenerek doğal üretimi esas alan projelere öncülük etmeyi hedefliyor.
Ordu’da, oto yedek parçaları satan Cumhur Yılmaz (50), “Şu an burada 200-300 bin arası yedek parça var. 1970-2025 arası üretilen tüm otomobillerin parçaları mevcut ve yerlerini sadece ben biliyorum. Benden başkasının bulması imkansız” dedi.
Samsun'un Alaçam ilçesindeki Geyikkoşan sahilinde açan kum zambakları, güzel görüntü oluşturdu.
Trabzon'un önemli balıkçı limanlarından Faroz Limanı'nın dev dalgalardan etkilenmemesi için limanın deniz tarafına döşenecek olan dev betonların imalatına başlandı.
