Yıkılan binaların enkazından 9 kişi kurtarıldı
06.02.2023 - 10:18Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gaziantep, Malatya ve Kilis'te yıkılan binaların enkazlarından 9 kişi kurtarıldı.
- 0
- 0
- 610
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gaziantep, Malatya ve Kilis'te yıkılan binaların enkazlarından 9 kişi kurtarıldı.
Rize Valisi Kemal Çeber, Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen deprem sonrası Rize’deki arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerinin yola çıktığını belirtti.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Samsun ve çevre illerden bölgeye 13 araç 64 kişilik ekip gönderildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.
2 bin 200 rakımlı Petran Yaylası'nda düzenlenen etkinlikte katılımcılar, "lazboard" olarak bilinen tahtalarla karın keyfini çıkardı
Spor Toto 1. Lig’in 23. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında karşılaştığı Yeni Malatyaspor'u 5-1 mağlup etti.
Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçildi.
ING Kadınlar Basketbol Ligi'nde oynadığı son 3 maçı kazanan Rize Belediyespor'un galibiyet serisine Galatasaray Çağdaş Faktoring son verdi. Rize temsilcisi sahasında rakibine 88-69 mağlup oldu.
Bursa’da bu yıl 6.’sı gerçekleşen Hamsi ve Kültür Festivali yoğun ilgi gördü. Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği 1 ton hamsi dağıttı. .
Akçaabat Belediyesince çevre kirliliğini önlemek amacıyla üç noktada mobil atık getirme ünitesi kuruldu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özel bireyler için yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde buzlanma deneniyle otomobil dereye düştü, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
Emekli Resim Öğretmeni Ali Şentürk ve öğrencileri tarafından yapılan ve Guinnes Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdıran ‘Rekor Ebru’ adlı çalışma, başkentte ilk defa görücüye çıkıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan proje kapsamında çatılarına güneş panelleri kurulan işletmelerin elektrik maliyeti düştü
Giresun’da 15 yıl önce bir hastası tarafından öldürülen Dr. Ali Menekşe ölüm yıldönümünde adının yaşatıldığı ve hayatını kaybettiği hastanede meslektaşları tarafından anıldı.
Giresun’un Görele ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları sonucu ilk gaz yakma töreni düzenlendi.
Dünya genelinde 2020'de 19 milyon 292 bin 789 kişiye kanser teşhisi konulurken, yaklaşık 10 milyon kişi kanser nedeniyle yaşamını yitirdi.
