Temur: Şiddetli soğuk hava atağı gelme ihtimali yüzde 30

  • 0
  • 0

Hava tahmincisi Kadir Emre Temur, "17 Nisan'dan sonra çok şiddetli soğuk hava atağı gelme ihtimali yüzde 30" dedi.

Hava tahmincisi Temur, Rize'nin hava durumunu değerlendirdi. 

Rize'nin geçtiğimiz son yıllarda nisan-mayıs aylarında güneş görmediğini vurgulayan Temur, "Ortalama güneşli gün sayısında azalış var. İlkbaharın tadını doyasıya çıkaramıyoruz. Soğuk dediğimiz bu havalar 21 Mart'tan itibaren ortalama sıcaklıktan 2 derece yüksek seyretmiş. Yağışlar mevsim normallerinin üzerinde" dedi.

GÜNEŞ GELECEK Mİ?
Vatandaşın güneşli günlere olan hasretini dile getiren Temur, "11 Nisan'da ortalama sıcaklık 16 derece olacak. Yağış sabah ve öğle saatlerinde etkili olup, akşamına çok bulutlu hava etkisini gösterecek. 1500 rakım üzerinde kar bekleniyor. 12 Nisan Çarşamba günü havaların soğuması çok olası bir durum. Hava sıcaklığı 10 derece olacak ve kar, 1000 rakıma kadar inecek. Perşembe günü hava durumunda bir değişiklik beklenmiyor. Yağış, etkisini kıyılarda yağmur olarak gösterecek. Kar ise 800 rakıma kadar inecek" dedi.

"15-20 DERECE SICAKLIK BEKLENİYOR"
Yağışların 13-17 Nisan tarihleri arasında kesileceğini söyleyen Temur, "13 Nisan sonrası hava sıcaklıklarının 10-15 dereceden, 15-20 derece bandına yükselmesi bekleniyor. Öte yandan bu tarihlerde yağışın da kesileceği öngörülüyor. Sis izin verirse güneşli geçecek olan 3-4 gün Rize'yi bekliyor fakat 17 Nisandan sonra şiddetli soğuk hava atağının Rize'ye gelme ihtimali yüzde 30. Aynı zamanda karın da 500 rakımlara kadar ineceği tahmin ediliyor" diye konuştu.

Haber: Cansu Şalambar

 

Haber :

Yorum Yap

Işıkhan'dan, asgari ücrete Ara zam açıklaması

Işıkhan'dan, asgari ücrete Ara zam açıklaması

  • 0
  • 0
Rize’de köy evinde taş plak koleksiyonu

Rize’de köy evinde taş plak koleksiyonu

  • 0
  • 0

Atatürk, hangi tarihte Rize'yi ziyaret etmiştir?