Karadeniz'deki çöp varlığı ve çevresel etkileri inceleniyor
30.11.2024 - 12:50İnsan kaynaklı nedenlerden doğayla buluşan ve yıllar içinde küçük parçalara ayrılarak sayıları artan çöpler, Karadeniz'de kirliliğin artmasına yol açıyor.
- 0
- 0
- 1285
İnsan kaynaklı nedenlerden doğayla buluşan ve yıllar içinde küçük parçalara ayrılarak sayıları artan çöpler, Karadeniz'de kirliliğin artmasına yol açıyor.
Tüketiciler için mal veya hizmet alımlarına ait ödemelerin banka ve finans kurumları aracılığıyla yapılması zorunluluğu 7 bin liradan 30 bin liraya yükseltildi.
Denizli'de annesi ağabeyini banyo yaptırırken çakmakta minderi tutuşturan 3 yaşındaki çocuğun çıkardığı yangında daire tamamen kül oldu. Kış günü sokakta kalan aileye, akrabaları sahip çıktı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, AIDS hastalığının ülkemiz için ciddi bir sorun olduğunu kaydederek, “2021 yılı raporuna göre dünyada HIV epidemisinin başlangıcından bugüne kadar 79,3 milyon kişi HIV ile enfekte oldu. AIDS ile ilişkili hastalıklar sebebiyle 36,3 milyon kişi ise hayatını kaybetti” dedi.
RİZE L TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının dar gelirli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği 'Halk Kart’ın kasım ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Kasım ayında toplam 8 bin 124 kişi 'Halk Kart’tan yararlandı.
Samsun'da uyuşturucuyla ticaretinden gözaltına alınan 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Aliköy'de oturan yaşlı çift, sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu hayatlarını kaybetti.
İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan Yenidoğan Çetesi yöneticisi ve üyesi şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu.
Balıkesir'in Erdek ilçesinde yaklaşık 7 milyon liralık zimmet soruşturmasında S.S. Erdek Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkan Sertan Taşdelen tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kamyonet ile 3 tekerlekli motosikletin çarpışması neticesinde meydana gelen trafik kazasında baba olay yerinde hayatını kaybetti, oğlu ise ağır yaralandı. Polis kaza sonrası olay yerinden kaçan kamyonet sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı.
Giresun İl Jandarma Komutanlığı tarafından 5 ilde düzenlenen operasyonla siber suç ağına ağır darbe vuruldu. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 12'si tutuklandı.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını 10 Aralık'ta yapacak.
Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde kilogramı 300 bin liraya ulaşan 'kırmızı altın' safran, Pınar Çalışkan'ın girişimcilik azmiyle bölgenin önemli tarım ürünlerinden biri haline geldi. Safran üretimini kardeşinden devralarak büyüten Çalışkan, bu değerli bitkinin hem sağlık hem de ekonomik açıdan büyük katkılar sunduğunu belirtti.
Tokat'ta 73 yaşındaki emekli öğretmen Zekeriya Baş, yıllarca emek vererek biriktirdiği 64 domates çeşidini ata tohumunu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Ziraat Fakültesine bağışladı.
Eskişehir merkezli 8 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 21 zanlı gözaltına alındı.
Türkiye genelinde aralıklı devam eden kar yağışının ardından soğuk hava etkisini artırdı. Gece en düşük hava sıcaklığı Niğde’nin Konaklı Beldesinde eksi 20,3 derece olarak kaydedildi.
Eskişehir’de polis ekiplerince yapılan çalışma neticesinde bir tır kasasında piyasa değeri 1,7 milyon TL olan 1 milyon 125 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi.
İzmir'in Menemen ilçesinde bir depoya yapılan baskında piyasa değeri 22 milyon lira olan 28 ton etil alkol ele geçirilirken 5 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Beyoğlu Taksim'de bir restoranda hesabını ödemek istemeyen bir turistin, tabağına saç koyarak restoran çalışanlarını suçladığı iddia edildi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
