At sırtında İspanya'dan hacca gidiyorlar
28.02.2025 - 14:24İspanya’dan yola çıkarak, hac ibadetini yerine getirebilmek için at sırtında yolculuk yapan Endülüslü Müslümanlar Türkiye’ye Edirne’den giriş yaptı.
- 0
- 0
- 2669
İspanya’dan yola çıkarak, hac ibadetini yerine getirebilmek için at sırtında yolculuk yapan Endülüslü Müslümanlar Türkiye’ye Edirne’den giriş yaptı.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Kara Harp Okulu'ndaki eylemlere ilişkin 307 sanığın yargılandığı davada hakkında 12 yıl 6 hapis cezası bulunan ve aranan astsubay Bursa'da sahte kimlikle yakalandı.
Samsun'da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda evde özel iklimlendirme sistemiyle kenevir yetiştirme odası ele geçirildi.
Antalya’da kendisini SAT komandosu olarak tanıtarak bir kişiyi 45 bin 500 TL dolandıran şüpheli, polis tarafından yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramada askeri kıyafetler, rozetler ve sahte polis amblemleri ele geçirildi.
Adana’da 8. kattan düşen 52 yaşındaki adam hayatını kaybetti.
Gürcistan'daki yoğun kar yağışı, Sarp Sınır Kapısı'nda tır geçişlerini durma noktasına getirerek Artvin'in 3 ilçesinde kilometrelerce uzunlukta tır kuyruğu oluşturdu.
Trabzon'da belediye otobüs şoförü otobüste kalp krizi geçirerek fenalaşan yolcuyu otobüsle hastaneye yetiştirdi.
Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan buz kesti. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 32,1 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kontrolden çıkarak devrilen tırın sürücüsü yaralandı. Trafiğe kapanan yol yaklaşık 3,5 saatlik çalışmayla açıldı.
Gaziantep'in Nizip ilçesinde bakımı yapılan yakıt tankerinde patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi ölürken 3 kişi ise yaralandı.
Tokat'ta bariyerlere çarparak karşı şeride geçen pikaptaki 2 kişi yaralandı.
Rize'de geçtiğimiz yıl boşanan çiftlerin evli kaldıkları sürelere bakıldığında ilk sırada 16 ve üzeri yıl evli olanların yer aldığı görülüyor.
Artvin'de etkili olan soğuk hava ve kar yağışlarının ardından kent merkezinde son 28 yılın en yüksek kar kalınlığı 104 santimetre ölçüldü.
Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.
Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) akademisyenleri, meme kanseri üzerine yaptıkları çalışmada kanserli hücrenin büyümesini laboratuvar ortamında engellemeyi başardı.
Gaziantep Abdulkadir Konukoğlu Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görev yapan Diyetisyen Tuğba Tekerek, oruç tutan vatandaşlar için önemli önerilerde bulundu.
Rize'de 2024 yılında doğan bebeklere en çok verilen isimler belli oldu.
Kentte son günlerde etkisini gösteren kar yağışının ardından Ardeşen'de 5, Çamlıhemşin'de 20, Çayeli'nde 7, Fındıklı'da 2, Hemşin'de 8, İkizdere'de 22, Kalkandere'de 11 ve Pazar ilçesinde 24 olmak üzere 99 köye ulaşım sağlanamıyor.
Eskişehir'de yaşayan bir vatandaşı sosyal medyada verdikleri reklam ile dolandırdıkları belirlenen ve jandarma ekiplerince 5 ilde yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda yakalanan 5 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.
17 suç kaydı bulunan ve farklı isimler kullanarak 9 yıl kaçan şüpheli Sakarya'nın Karasu ilçesinde akrabalarının çadırında kazdığı çukurun içinde saklanırken jandarma ekiplerince yakalandı. Adliyeye sevk edilen ve 52 yıl 9 ay hapisle cezalandırılan şahıs, cezaevine gönderildi.
