Van'da reklam alanları kiraya verilecek
02.02.2023 - 18:11- 0
- 0
- 619
Türkiye, 2022-2023 fındık ihraç sezonunun ilk beş ayında 153 bin 275 ton fındık satarak 883 milyon 567 bin 187 dolar gelir elde etti.
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, "Son 50 yılın en sıcak üçüncü kış mevsiminin yaşandığı bu dönemde en büyük endişemiz su kaynaklarındaki azalma." dedi.
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin gelecek ay uygulamaya konulması halinde kamu personeli için 49,7 milyar lira, SGK için 144,7 milyar lira olmak üzere bütçeye toplam maliyetinin 194,4 milyar lira olacağı tahmin ediliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, bu ülkenin istisnasız her yerine kara yoluyla kolayca erişilebilmesini sağlamaktır." dedi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, son yıllarda sağlık turizmi alanında özellikle bölge ülkelerin en çok tercih ettiği hastaneler arasında yerini alırken, hekimlerinin başarıları ve tedavi yöntemleriyle de dikkat çekiyor.
Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan Enerji fiyatlarındaki gerileme eğilimi ümit verici olduğunu ve bu yılın sektör açısından 2022'ye kıyasla daha iyi bir yıl olmasını beklediklerini söyledi.
Ticaret Bakanı Muş, "En yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaştık. Ocak ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolar oldu." dedi.
Prof. Dr. Ömür Berna Öksüzoğlu, dünyada yılda yaklaşık 19,5 milyon, Türkiye'de ise 250 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu belirterek, meme kanserinin en sık görülen akciğer kanserinin de önüne geçtiğini söyledi.
Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin saç ekiminde ilk sırada yer aldığını belirten İstanbul-Ataşehir’deki Vera Clinic’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Sipahi,Türkiye'nin tercih edilme nedenlerinin ise gelişen teknolojinin doğru kullanılması, deneyimli doktorlar, konforlu bir süreç ve uygun fiyat politikası olduğunu ifade etti.
Artvin’in Şavşat ilçesinde yamaç paraşütü yapan sporcular muhteşem manzara eşliğinde göklerde süzülerek başarılı iniş yaptı.
Artan aşı karşıtlığı ve tereddüdü nedeniyle kızamık vakalarının yeniden görülmeye başlandığını ancak bir salgın etkisi yaratmasının beklenmediğini belirterek, kızamığa karşı koruyuculuk sağlayan aşının yaptırılmasının önemini vurguladı.
Rize'de 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi öncesi hazırlıkların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Gıda fiyatlarını artıracak bir gerekçe yok. Gübre, mazot fiyatları geçen yılın altında. Personel giderleri hariç herhangi bir yerde artış söz konusu değil." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
