Ejder meyvesi hasadı yüzleri güldürdü
18.08.2025 - 17:39Samsun’un Çarşamba ilçesinde kadın girişimci Neşe Özbek’in yetiştirdiği ejder meyvesinde hasat sezonu başladı.
- 0
- 0
- 888
Samsun’un Çarşamba ilçesinde kadın girişimci Neşe Özbek’in yetiştirdiği ejder meyvesinde hasat sezonu başladı.
Rize'de emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 126,28 gram sentetik cannobinoid (bonzai) maddesi ile yakalanan 9 şüpheliden 5'i tutuklandı.
"Mayıs çukuru" denilen talebin azaldığı dönemde marketlerde fiyatı 100 liraya kadar düşen yumurtanın 30'lu kolileri bugünlerde ortalama 160-170 liradan alıcı buluyor.
"Merhum İş İnsanı Talip Öztürk Anısına" düzenlenen ulusal kısa film, deneme ve şiir yarışmalarının sonuçları paylaşıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatıyla Erzincan il genelinde tüm hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanıyor. Yaylalara da çıkan ekipler aşılama çalışmasını sürdürüyor.
Samsun'da, 3 bin yıllık fındığın bulunduğu Hititlerin kutsal şehri Nerik'te araştırmalar 20 yıldır aralıksız sürüyor. Nerik Kazı Başkanı Prof. Dr. Rainer M. Czichon, Karadeniz'in en eski fındığının ve dünyada 3 tane bulunan en eski çapanın bu kazılarda bulunduğunu söyledi.
Çorum’da traktörle otomobilin çarpıştığı kazada aynı aileden biri bebek, biri çocuk 5 kişi yaralandı.
Rize, bu yıl 18'incisi düzenlenen "Kardeşlik Köprüsü" programına ev sahipliği yaptı.
İstanbul Karaburun Sahili’nde denizde kaybolan şahsı arama-kurtarma çalışmaları sürürken, denize giriş yasağına ve uyarılara rağmen bazı vatandaşların fotoğraf çekilmek için suya girmeleri ise dikkat çekti.
Gaziantep’te iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
Erzurum'da iki aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti.
Giresun’da kontrolden çıkarak devrilen motosikletin sürücüsü İbrahim Özgan hayatını kaybetti.
Zonguldak’ın Ereğli-Alaplı Karayolu üzerinde Plajlar mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 5 araçta maddi hasar oluştu.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde iki sürücünün motosikletlerinin üzerine yüzüstü yatarak yarıştığı anlar, kameraya yansıdı.
Çorum’un İskilip ilçesinde, evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyen Eldivas Babayiğit (86) için arama çalışması başlatıldı.
Bartın'da kuraklık nedeniyle Ulukaya Şelalesi ve Ulus Çayı kuruma noktasına geldi. Ağaçların ve otların ortaya çıktığı çay ve şelale dron ile görüntülendi.
Bartın'ın Amasra ilçesinde hareket halindeyken alev alan otomobil, yangında kullanılamaz hale geldi.
Karadeniz’’de son yıllarda kahverengi kokarca zararlısının yanı sıra zirai don nedeniyle rekolte kayıplarıyla zor dönemler geçiren fındıkta, 2024 Ocak-Aralık döneminde 2 milyar 800 milyon doları bulan ihracat geliri elde edildi.
Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Corendon Alanyaspor’a konuk oldu.
