Enkaz altındaki vatandaşların imdadına koştular
07.02.2023 - 14:07Trabzon’dan Adıyaman’a gelen AFAD ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı
- 0
- 0
- 655
Trabzon’dan Adıyaman’a gelen AFAD ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Ordu'dan Malatya'ya giden ekipler, yıkılan binanın enkazından baba ile kızını kurtardı.
Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla meydana gelen 2 ayrı şiddetli depremin ardından Trabzonlu vatandaşlar kan merkezlerine akın etti.
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 381 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 bin 426 kişinin yaralandığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.
Rize Valisi Kemal Çeber, Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen deprem sonrası Rize’deki arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerinin yola çıktığını belirtti.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Samsun ve çevre illerden bölgeye 13 araç 64 kişilik ekip gönderildi.
Bursa’da bu yıl 6.’sı gerçekleşen Hamsi ve Kültür Festivali yoğun ilgi gördü. Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği 1 ton hamsi dağıttı. .
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özel bireyler için yaptığı çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor.
Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES'te su seviyesi 74 metreye ulaştı.
Prof. Dr. Ömür Berna Öksüzoğlu, dünyada yılda yaklaşık 19,5 milyon, Türkiye'de ise 250 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu belirterek, meme kanserinin en sık görülen akciğer kanserinin de önüne geçtiğini söyledi.
Yapılan araştırmalara göre Türkiye'nin saç ekiminde ilk sırada yer aldığını belirten İstanbul-Ataşehir’deki Vera Clinic’in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Sipahi,Türkiye'nin tercih edilme nedenlerinin ise gelişen teknolojinin doğru kullanılması, deneyimli doktorlar, konforlu bir süreç ve uygun fiyat politikası olduğunu ifade etti.
Artvin’in Şavşat ilçesinde yamaç paraşütü yapan sporcular muhteşem manzara eşliğinde göklerde süzülerek başarılı iniş yaptı.
Artan aşı karşıtlığı ve tereddüdü nedeniyle kızamık vakalarının yeniden görülmeye başlandığını ancak bir salgın etkisi yaratmasının beklenmediğini belirterek, kızamığa karşı koruyuculuk sağlayan aşının yaptırılmasının önemini vurguladı.
Rize'de araba hırsızları bir gün içerisinde polise yakayı ele verdi
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Gıda fiyatlarını artıracak bir gerekçe yok. Gübre, mazot fiyatları geçen yılın altında. Personel giderleri hariç herhangi bir yerde artış söz konusu değil." dedi.
Bakan Kurum, "Türkiye Yüzyılı, sıfır atığın yüzyılı olacak, sürdürülebilirliğin yüzyılı olacak, 2053 net sıfır emisyon hedeflerimiz doğrultusunda, her alanda koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda büyüyeceğiz." dedi.
