Erzurum'da 500 kışlık mezar hazır
03.12.2024 - 12:34Türkiye'de kış mevsiminin en sert geçtiği illerin başında gelen Erzurum'da, defin işlemlerinde herhangi bir problem yaşanmaması için belediye görevlilerince 500 mezar yeri şimdiden açıldı.
- 0
- 0
- 946
Türkiye'de kış mevsiminin en sert geçtiği illerin başında gelen Erzurum'da, defin işlemlerinde herhangi bir problem yaşanmaması için belediye görevlilerince 500 mezar yeri şimdiden açıldı.
Rize'de emniyet ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda 18 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yolcu otobüsünün akaryakıt istasyondan çıkan tıra çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3’ü ağır 20 kişi yaralandı. Büyük korku yaşanan kazada otobüsün sağ tarafı koptu.
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tavsiye edilen son tüketim tarihi geçmiş 650 gramlık 2 bin 350 adet ketçap ve 560 gramlık 2 bin 350 adet mayonez ele geçirdi. Herhangi bir fatura ve irsaliyesi olmayan ve koliler içerisine istiflenmiş ürünler, katı atık tesisine götürülerek imha edildi.
Ordu'da Halk Ekmek Fabrikası üretime başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen tesis törenle hizmete açıldı.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce 2012 yılından itibaren yıllık hazırlanan programa göre yapılan denetimler ve hasat öncesi pestisit denetim programı uygulama talimatı çerçevesinde 2012 yılında 20 üretici, 2024 yılında yaprağı yenen sebze ürünlerinde ise 234 üretici kontrol edildi.
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın talimatıyla düzenlenen yemekte yaşlılar keyifli anlar geçirdi.
Volkswagen’in Türkiye’de satışa sunulan tamamen elektrikli ilk SUV modeli ID.4, Rize’de Volkswagen showroomlarında tanıtıldı. ID.4, dinamik tasarımı, geniş iç hacmi ve gelişmiş bilgi-eğlence sistemleriyle dikkat çekiyor. Çevre dostu özellikleri ve sıfır emisyon sunan ID.4, Rize’de büyük ilgi gördü.
Önceki hafta yağan kar sonrası Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sivas’ta Türkiye’nin günlük en düşük hava sıcaklığı ölçüldü. Termometrelerin sıfırın altında 23 dereceyi gösterdiği ilçede araçlardaki mazot dondu.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Marmara Denizi'ndeki olası bir depremin kıyı şeridi ile bölgedeki 11 ili etkilemesini beklediklerini belirtti.
Rize Belediyesi’nin girişimleriyle şehir içi ulaşımda önemli bir yenilik hayata geçti. PTT Akıllı Kart, vatandaşların ulaşım ödemelerini kolaylaştırmak için kullanılmaya başlandı. İlk olarak belediye otobüslerinde uygulamaya konulan sistem, iki ay içinde Rize Belediyesi sınırları içerisindeki tüm ulaşım araçlarında geçerli olacak.
Malatya'da bir grup öğretmen İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılara dikkati çekmek için 26 haftadır sessiz eylem yapıyor.
Trabzon'da, 22 Kasım-1 Aralık arasında düzenlenen "Trabzon Kitap Günleri" sona erdi.
Bolu'da, yurt genelinde ticari araçlar için uygulanan zorunlu kış lastiği denetimi gerçekleştirildi.
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde haftalardır mahalleleri mesken tutan başıboş atlar, zabıta ekiplerince toplanmaya başlandı.
Düzce’de sabah saatlerinde buzlanan yolda kayan servis minibüsünün yan yatması sonucu 7 kişi yaralandı.
İnsan kaynaklı nedenlerden doğayla buluşan ve yıllar içinde küçük parçalara ayrılarak sayıları artan çöpler, Karadeniz'de kirliliğin artmasına yol açıyor.
Denizli'de annesi ağabeyini banyo yaptırırken çakmakta minderi tutuşturan 3 yaşındaki çocuğun çıkardığı yangında daire tamamen kül oldu. Kış günü sokakta kalan aileye, akrabaları sahip çıktı.
Yoğun kar yağışlarının yerini soğuk havaya bıraktığı ve gece sıcaklığın sıfırın altında 20 derece ölçüldüğü Erzurum, bölgenin en soğuk kenti oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının dar gelirli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği 'Halk Kart’ın kasım ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Kasım ayında toplam 8 bin 124 kişi 'Halk Kart’tan yararlandı.
