Gürşah ŞİMŞEK

Gelecek Bilinçli mi?

Bugüne hiç hazırlanmadık belki ama yarına hazır olabiliriz ve geleceği bugünden düşünmeliyiz!

  • 9
  • 1
  • 1247

Tüm ülkeyi her anlamda sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası tüm vatandaşlar yardım için kolları sıvadı ve gece gündüz elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ancak bilinçsiz yapılan her yardım hem nakit hem vakit kaybına sebep olabiliyor. Bu nedenle deprem bölgesinde olmayan diğer tüm vatandaşların depremzedelere gerçek anlamda yardım edebilmesi için öncelikle kendi psikolojik sağlıklarını koruması ve fevri davranmaması çok önemli. 

Zamanımızı, paramızı ve enerjimizi doğru kullanmalıyız. Çünkü ciddi bir deprem ve ciddi kayıplarla karşı karşıyayız. Toparlanmak için önümüzde uzun bir süreç var maalesef. Bu süreçte tek seferlik büyük yardım yapmak yerine yardımlarımızı zamana yayarak nakdi şekilde yapabiliriz. Nakit yardım fırsatımız yoksa güvendiğimiz kurumlara veya resmi kurumlara gönüllülük esaslı çalışma başvurusunda bulunabiliriz. Yardımların anlık değiştiğini hesaba katmalıyız. Sadece maddi yardımların değil manevi ve psikolojik yardımların da önemini unutmayalım. 

Resmi ve güvenilir kurumlarla işbirliği içinde olursak tüm yardımlar doğru zamanda en doğru yere ulaşacaktır. Kimimiz anlık yardımlara yetişirken kimimiz geleceği planlayabiliriz. 
Söylenecek ve yapılacak çok şey var ama hem kısa vaktimiz var hem de uzun bir sürecimiz… 

Tüm afetlere karşı yaşamımızı yeniden gözden geçirmeyi unutmayalım

Yorum Yap

Yazarın Diğer Yazıları

Gelecek Bilinçli mi?

Bugüne hiç hazırlanmadık belki ama yarına hazır olabiliriz ve geleceği bugünden düşünmeliyiz!

  • 9
  • 1
  • 1247