Üniversitelerden İsrail’e ortak tepki

Üniversitelerden İsrail’e ortak tepki

  • 0
  • 0

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı öncülüğünde Türkiye’deki bütün üniversite rektörlükleri İsrail’e kınama metni yayımladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin (RTEÜ) de imzaladığı ortak bildiride, İsrail’in insanlık suçu işlediği kaydedildi. 

Açıklamada, İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirdiği vurgulanarak, “Bu çerçevede Gazze’deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alarak, aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını Türkiye akademik camiası olarak şiddetle kınıyoruz. Söz konusu saldırılar sonucunda hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acılarını paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi. 

Gazze’de insanlık dramı yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlali söz konusudur. Tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimleri destekliyoruz. Bu bağlamda, akademik camia olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz.” değerlendirmesi yapıldı.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Gümüşhane'de engelli öğrenciler dans gösterisi yaptı

Gümüşhane'de engelli öğrenciler dans gösterisi yaptı

  • 0
  • 0
Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

  • 0
  • 0

Hangisi 'İmparatorların Çayı' olarak bilinir?