Türüt: Sportif faaliyet insanları iyilik halinde tutar

Türüt: Sportif faaliyet insanları iyilik halinde tutar

  • 0
  • 0

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, sportif faaliyetlerin insanları fiziksel, sosyal ve mental olarak iyilik halinde tutma konusunda bilimsel olarak kanıtlandığını belirtti.

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı  Prof. Dr. Hasan Türüt, sporcu sağlığı ile ilgili konuştu. 

Türüt, sporun, sağlıklı ve dengeli bir toplumun oluşumunda etkili olduğunu söyleyerek, hem takım hem de bireysel müsabakalarda başarıya ulaşmak için azim, kararlılık ve inanç gibi faktörlerin yanı sıra sporcuların yeteneklerini ve fiziksel kapasitelerini uygun bir sporcu sağlığı konsepti ile desteklemelerinin önemli olduğunu vurguladı.
Günümüzde spor için büyük miktarda kaynak ayrıldığını ifade eden Prof. Dr. Türüt, bu durumun sporcuları üstün bir performans beklemeye yönelttiğini ve sporcu sağlığının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Türüt ayrıca profesyonel sporcuların sağlıklarını en üst düzeyde tutmak için müsabaka takviminden birkaç ay önce fiziksel uygunluk testlerinin yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti. 

“SPORCULAR OPTİMAL PERFORMANS İÇİN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ANTRENMAN YAPMALI”
Her sporcu için bireyselleştirilmiş antrenman programlarının ve özel güçlendirme testlerinin uygulanması gerektiğini söyleyen Türüt, ayrıca, her antrenmandan sonra eksik kalan veya zorlanan kas gruplarının belirlenerek, bir sonraki antrenman stratejisinin bu eksikliği gidermeye yönelik olarak planlanması gerektiğini ifade etti. 
Prof. Dr. Türüt, uygun şekilde incelenmemiş performans parametrelerine dayanmayan ve sporcu performansını olumsuz etkileyebilecek antrenman programlarının sporcuların vücutlarını aşırı zorlamasına, istenmeyen sakatlık ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. Bu nedenle, sporcuların optimal performans için sağlıklı bir şekilde antrenman yapmalarının önemine vurgu yaptı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

İki asırlık su değirmeni hala faaliyet gösteriyor

İki asırlık su değirmeni hala faaliyet gösteriyor

  • 0
  • 0
Yol verme kavgasında bir kişi silahla yaralandı

Yol verme kavgasında bir kişi silahla yaralandı

  • 0
  • 0

Eski adın 'Kura-i Seba' olan Rize ilçesi?