Türüt: Sağlık Sadece Sakatlıklardan Arınmak Değildir

Türüt: Sağlık Sadece Sakatlıklardan Arınmak Değildir

  • 0
  • 0

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Türüt, sağlığın sadece hastalık ve sakatlıklardan arınmış olmakla ilgili olmadığını vurgulayarak, fiziksel, sosyal ve ruhsal iyi olma durumunun asıl önemli olduğunu belirtti.

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı  Prof. Dr. Hasan Türüt, sporcu sağlığı ile ilgili konuştu. 

Prof. Dr. Türüt, modern toplumların kültürel unsurları ve gelişmişlik ölçütlerine göre, sporun göz ardı edilemez, kesintiye uğratılamaz, vazgeçilemez, evrensel ve birleştirici aktivitelerin başında geldiğini ifade ederek, sporun kişisel gelişimi destekleme, yaşa uygun fizyolojik standartlara sahip olma, iletişim, sosyalleşme, kaynaşma, dayanışma ve çok yönlü beceriler kazandırma konusunda son derece etkili bir araç olduğunu söyledi. 

Türüt, herhangi bir kişinin rutin olarak yapabileceği bir koşu veya aktivite, ya da profesyonel bir platformda spor yapmayı planlayan kişilerin fizyolojik ve metabolik durumlarını en sağlıklı şekilde geliştirmeleri ve korumaları, ancak bilimsel yöntemlerin uygulanması ve takip edilmesiyle mümkün olabileceğini vurgulayarak, sağlıklı bireyler ve herhangi bir hastalığı olan bireyler için önerilecek egzersiz programlarının kanıta dayalı, güvenli ve fiziksel uygunluk parametrelerini geliştirici nitelikte olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, müsabaka veya müsabakaya hazırlık için yapılan antrenmanların uluslararası standartlara ve önceden belirlenmiş kurallara uygun olarak yapılması gerektiğini de belirtti.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Rize-Artvin Havalimanı 2 yaşında

Rize-Artvin Havalimanı 2 yaşında

  • 0
  • 0
Hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

  • 0
  • 0

Dünyanın en büyük çay bardağını da içinde bulunduran Rize'deki yerin adı?