Selçuk Balcı: Rize Her Zaman Kalbimizde

Selçuk Balcı: Rize Her Zaman Kalbimizde

  • 0
  • 0

Ankara’da yaşayan ve müzik çalışmalarını burada sürdüren Karadeniz müziğinin sevilen ismi Selçuk Balcı, sık sık memleketi Rize’ye geldiğini ve bu ziyaretlerin onun için büyük bir özlem giderme fırsatı olduğunu belirtti.

Balcı, “Rize bizim doğup büyüdüğümüz topraklar. Her sene mutlaka oraya giderek içimdeki özlemi gideriyorum. Köyde çay toplamak, arkadaşlarımla vakit geçirmek bana büyük mutluluk veriyor” dedi.

Rize’de, Çayeli’nde ve köyündeki değişimleri yakından takip ettiğini dile getiren Balcı, bazen arkadaşlarına köydeki yeniliklerle ilgili canlı yayın açmalarını bile rica ettiğini söyledi: “Bir yere beton dökülse bile merak ediyorum, canlı yayın açın bakayım nasıl olmuş diyorum. İnsanın aklı, kalbi doğduğu topraklarda.”

Pandemi döneminde yaşadığı zorluklardan da bahseden Balcı, konserlerin iptal olmasıyla birlikte maddi sıkıntılar yaşadığını ve bir dönem aracını satmayı bile düşündüğünü ifade etti. 

Balcı, “Pandemide işler durdu, çay parasına ihtiyacım bile oldu. Anneme birkaç kez çay parası yattı mı diye sordum. Ama pandemi bitince işler tekrar açıldı ve konserler başladı” diyerek bu zorlu sürecin üstesinden nasıl geldiğini anlattı.

Selçuk Balcı, müziğe olan tutkusu ve memleket sevgisiyle Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Çaykur Rizespor, Samsunspor maçının hazırlıklarına başladı

Çaykur Rizespor, Samsunspor maçının hazırlıklarına başladı

  • 1
  • 0
ÇAYKUR, randevulu yaş çay alım sistemini kaldırdı

ÇAYKUR, randevulu yaş çay alım sistemini kaldırdı

  • 0
  • 0

Rize ile 'Kardeş Şehir' olan Japon kenti hangisidir?