Başkan Metin: Rize’de trafik sorununun çözümü otoparklar ve yol genişletme projeleri

  • 1
  • 2

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, şehir merkezinde zaman zaman yaşanan trafik sorununa dikkat çekerek, yolların uzun süredir aynı kaldığını ancak araç sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Rize ilinde 53 plaka sayısının 97 bine ulaştığını vurgulayan Metin, “Bu oran oldukça yüksek. Özellikle yaz aylarında bu rakam neredeyse iki katına çıkıyor. Bu da belirli saatlerde ve bazı noktalarda trafik sıkışıklıklarına neden oluyor” dedi.

Başkan Metin, trafik sorununun sadece Rize'ye özgü olmadığını dile getirerek, “İstanbul’da saatlerce süren trafik varken, Trabzon’da da dakikalarca sürebiliyor. Bazı sıkışmalar normal. Atatürk Caddesi 100 yıllık, Cumhuriyet Caddesi ise 60 yıllık bir cadde. Yıllardır aynı genişlikteler, fakat araç sayısı 100 binleri buldu ve artmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çözüm için yeni şehir konseptlerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında otoparklara ağırlık verdiklerini belirten Metin, “Otomobiller trafikte değilse otoparklarda olmalı. Meteler Kavşağı’ndan Kültür Merkezi’ne kadar yol genişletme çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca Menderes Bulvarını dört şeride çıkarmak için çalışmalarımız sürüyor ve bunu bat-çık projeleriyle destekleyeceğiz. En önemli çözüm otoparklar, bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.

Parklanmayı sokaklardan alarak otoparklara taşımak istediklerini belirten Metin, “Parkomat bedelleri ile otopark ücretleri arasında çok fark var. Biz istiyoruz ki parkomata değil de araçları vatandaşlarımız otoparklara çeksin. Sahil otoparkta gün boyunca bırakılan araçtan 20 TL tahsil ediliyor. Bu çok cüzi bir rakamdır. Şehirde işi olan herkes sahil otoparkına aracını bırakabilir. Trafikle ilgili sürekli toplantılar yapıyoruz. Geçen emniyet müdürümüzün de katıldığı toplantıda bu meseleleri konuştuk. Her yerde düzensiz parklanma var. Bunu vatandaşlarımızla birlikte otoparkları kullanarak çözebiliriz. Şehirde çok sayıda araç var. Bu problem her geçen gün daha da artacaktır. Bazı çözümler üretmek için biz çabalıyoruz. Bat-çık projelerimiz var. Şehrin ortasından geçen üst geçiş yolunu baypas edebilirmiyizi konuşuyoruz” dedi. 

Rize'de trafiği rahatlatmaya yönelik çalışmalar, önümüzdeki dönemde hız kazanarak devam edecek.

Haber : DERYA ÇATAN

  • Adb

    Adb

    Bu şehri bölen Berlin duvarı sahil viyadugun kaldirilması lazım en sahile yapılması lazim

    Cevap yaz
    14.09.2024 04:04
  • Misafir

    Misafir

    Sahile yapılan arıtma tesisi biraz daha açık denize doğru yapilamazmiydi yarın bir gün bu sahil otobab yolu daha açık denizden geçerse ne olacak,bu otoban yolun açik sanayiden limana yapılması lazim

    Cevap yaz
    14.09.2024 04:02
Yorum Yap

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'e kadar uzatıldı

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'e kadar uzatıldı

  • 0
  • 0
Otomobille çarpışan tırın sürücüsü yaralandı

Otomobille çarpışan tırın sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0

Rize'nin telefon alan kodu nedir?