Rize'nin nesi meşhur? Rize'nin meşhur yemekleri neler?

Rize'nin nesi meşhur? Rize'nin meşhur yemekleri neler?

  • 0
  • 0

Rize, Karadeniz Bölgesi’nin en güzel illerinden biridir. Yeşil doğasıyla ilgi çeken bu şehir hakkında “Rize'nin nesi meşhur? Rize'nin meşhur yemekleri neler? Rize'nin gezilecek yerleri nereler?" soruları araştırılıyor.

Rize’nin neyi meşhur sorusuna yanıt arayanlar Rize'nin tarihi mekanları, doğal güzellikleri ve meşhur yöresel yemekleriyle tanışır.   
 
Rize'nin meşhur yemekleri
Rize denildiğinde akla lezzetli yemekleri gelmektedir. Rize'nin meşhur yemeklerini merak edenler muhlama, mısır ekmeği, sac kavurma, hamsili pilav, sütlaç, Laz böreği, karalahana çorbası, karalahana sarması, pepeçura, Anzer balı, kuru fasulye, mısır ekmeği ve pide çeşitleri gibi Rize'nin ünlü lezzetlerini deneyebilmektedir. 
 
Karadeniz Bölgesi’nin en güzel illerinden biri olan Rize, doğal ve tarihi güzellikleri ile de dikkat çeken bir şehirdir. 
 
Rize’nin yaylaları
Gito Yaylası, Çağrankaya Yaylası, Pokut Yaylası, Ovit Yaylası, Anzer Yaylası, Ayder Yaylası, Elevit Yaylası, Sal Yaylası, Hazindak (Hazindağ) Yaylası, Avusor Yaylası, Samistal Yaylası, Çiçekli Yaylası, Badara Yaylası, Huser Yaylası, Kavrun Yaylası, Handüzü Yaylası, Vaşa Yaylası, Golazena Yaylası, Kabahor Yaylası (Göl Yaylası), Tobamzga Yaylası, Komati Yaylası, Marbudam Yaylası, Petran Yaylası, Deremezra Yaylası, Verçenik Yaylası ve Sırt Yayla Rize’nin en meşhur yaylaları arasında yer almaktadır.
 
Rize'nin tarihi yerleri
Rize’de tarihi değer taşıyan çok sayıda yer bulunmaktadır. Bunlar: Rize Kalesi, Sarayköy Su Değirmeni, Şenyuva Köprüsü, Atatürk Evi, Etnografya Müzesi, Kız Kalesi ve Tarihi Rize Çarşısı'dır.
 
Rize'nin şelaleri
En meşhur Rize şelaleleri arasında ise; Palovit Şelalesi, Ağaran Şelalesi, Gelin Tülü Şelalesi, Bulut Şelalesi, Cimil Şelalesi ve Çarkıruba Şelalesi bulunmaktadır.
Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize'deki 15 mahallede su kesintisi

Rize'deki 15 mahallede su kesintisi

  • 0
  • 0
İnşaat çukuruna düşen çakal kurtarıldı

İnşaat çukuruna düşen çakal kurtarıldı

  • 0
  • 0

Rize'nin yüzölçümü kaç kilometrekaredir?