Gürcistan Müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı

Gürcistan Müftüleri Rize’de kardeşlik iftarına katıldı

  • 0
  • 0

Gürcistan Müftüleri, Ramazan ayında Kardeş Ülke-Kardeş Şehir buluşmalarında Rize’de iftarda bir araya geldi.

Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları çerçevesinde Rize’ye gelen Gürcistan Müftülerinin katılımıyla iftar düzenlendi. İftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl, eski Müşavirler Prof. Dr. Nebi Gümüş ile Ahmet Erdem, Batı Gürcistan Müslümanları Müftüsü Adam Shantadze, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa Onay, Gürcistan Müftüleri, Rize Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Köseoğlu, Rize ve Artvin İlçe Müftüleri, ile TDV Rize Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Mesafeleri aşarak bir sofrada buluştuk. Bu buluşmanın kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kardeş ülke müftülerini ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl, bu tür etkinliklerden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu tür istişare toplantıları ve buluşmalar verimli geçiyor. Hizmetlerimizin toplumdaki karşılığını görmemize vesile oluyor. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. Programı organize eden ve katkıda bulunan Rize Müftülüğüne teşekkür ediyorum” dedi.
Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ise, iftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu mutlu olduğunu belirterek, “Bu iftar sofraları kardeşliğimizin daha da pekişmesine vesile olsun. Her iki ülke Müslümanlarını ve dünya Müslümanlarını Rabbim her türlü kötülüklerden muhafaza eylesin. Yüzlerin hep güldüğü nice Ramazanları birlikte ifa etmeyi, bayramlara kavuşmayı yüce Rabbim hepimize ihsan eylesin” dedi.

Haber : İHA

Yorum Yap

Rize’de muhtarlar mazbatalarını aldı

Rize’de muhtarlar mazbatalarını aldı

  • 0
  • 0
Heyelanda çöken kara yolunda çalışma başlatıldı

Heyelanda çöken kara yolunda çalışma başlatıldı

  • 0
  • 0

'Süper Vali' olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu'nun ilk kaymakamlık görevini yaptığı Rize ilçesi?