En genç milletvekili Rizeli Zehranur, çiçek ve çikolatayla karşılandı

En genç milletvekili Rizeli Zehranur, çiçek ve çikolatayla karşılandı

  • 1
  • 0

28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde TBMM'nin en genç üyesi seçilen 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Rizeli Zehranur Aydemir, meclis kayıt personeli tarafından, bir buket çiçek ve çikolatayla karşılandı.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri devam ediyor. 

Seçim bölgelerindeki seçim kurullarından mazbatalarını aldıktan sonra TBMM'ye gelen milletvekilleri, Türk bayrakları ve TBMM flamalarıyla süslenen Şeref Holü’ne geçerek kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor. İlk olarak mazbatasını teslim eden milletvekilleri, daha sonra Genel Kuruldaki oylama ve yoklamalar için parmak izi veriyor. 

Kayıt işleminin ardından milletvekili rozeti takdim edilen parlamenterler, daha sonra 28. Dönem TBMM Albümü için de fotoğraf çektiriyor.

28. Dönem'in ilk kaydı kadın milletvekilinden
TBMM'de, 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimin ardından 28. Dönem'in ilk kaydını MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy yaptırdı.

Meclis'e eşi Prof. Dr. Emin Ersoy ile gelen Ayşe Sibel Ersoy'u görevliler çiçek ve çikolata ile karşıladı.

Kayıt işlemlerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Ersoy, ilk gelen milletvekili olduğunu bilmediğini ifade ederek, "Geliyorlardır diye düşündüm. Bölge olarak seçim de kesinleştiği için dün akşam Ankara'ya geldim. Erken gelmişim. Güzel oldu." sözlerini sarf etti.

Açıklamanın ardından Ersoy'a rozetini eşi Prof. Dr. Emin Ersoy taktı.

En genç milletvekilinin kayıt heyecanı 
28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde TBMM'nin en genç üyesi seçilen 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Meclis'te kaydını yaptırdı. Zehranur Aydemir, önce Ankara Adliyesi'ne giderek mazbatasını aldı. Aydemir'i, iki ay önce evlendiği Ömer Aydemir ve AK Parti Gençlik Kolları üyeleri yalnız bırakmadı.

Mazbatasını alan Aydemir'in sonraki durağı Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Meclisin en genç üyesi, kayıt sırasında da özel olarak karşılandı. Meclis kayıt personeli, Aydemir'i bir buket çiçek ve çikolatayla karşıladı.

Mazbatasını teslim eden Aydemir, ardından parmak izi verdi. Kayıt işlemlerini tamamlayan Aydemir'e rozetini eşi Ömer Aydemir taktı.

Haber : Anadolu Ajansı

Yorum Yap

Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Abartı egzoz kullanan 8 sürücüye para cezası kesildi

Abartı egzoz kullanan 8 sürücüye para cezası kesildi

  • 0
  • 0

Hangisi Lazlar'ın yoğun olarak yaşadığı ilçelerden biri değildir?