DKMP Uyardı: Suçlu duruma düşmeyin

DKMP Uyardı: Suçlu duruma düşmeyin

  • 0
  • 0

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, doğada yalnız halde bulunan yavru yaban hayvanlarına ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "İyilik yapmak isterken suçlu duruma düşmeyin" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Rize'de son günlerde yavru yaban hayvanlarının bulunduğuna dair ihbarlarda artış gözlemlendiği belirtilerek, "Yaban hayvanlarının doğadan izinsiz olarak yakalanmaları ve bulundurulmaları 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu hükümlerine ve Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yasak olup aksine hareket edenler ağır para cezasıyla cezalandırılmaktadır. Başıboş bir yavru yaban hayvanı görüldüğünde ilk akla gelen onu yakalayıp korumak olabilir. Fakat yavrusu alınan yaban hayvanları o bölgeyi terk etmemekte, 3 gün içinde yavrularını bulurlar ise onları tekrar sahiplenmektedirler. Bu nedenle yavru yaban hayvanı görüldüğünde yapılacak en doğru iş onu rahatsız etmeden ortamdan uzaklaşmaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada hem insan sağlığı, hem de yaban hayvanlarının sağlığı için yavruların bulundukları ortamda bırakılması gerektiğini belirtilerek, "Doğada karşılaştığınız yaban hayvan yaralı ya da terkedilmiş olduğundan kesin olarak eminseniz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İl Şube Müdürlüklerine haber veriniz" uyarısı yapıldı. 

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Avukat Hatinoğlu'ndan sert çıkış: Vali görevden alınmalı

Avukat Hatinoğlu'ndan sert çıkış: Vali görevden alınmalı

  • 1
  • 1
Rize'de Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü kutlandı

Rize'de Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü kutlandı

  • 0
  • 0

2020'de vefat eden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Rizeli güreşçi?