Diyetisyen Özçelik: 1 avuç pide yiyebilirsiniz

  • 2
  • 0

Uzman Diyetisyen Nagihan Özçelik, iftarda nelere dikkat etmeliyiz sorusunu yanıtladı. Özçelik, "1 avuç pide yiyebilirsiniz" dedi. Özçelik, ramazan ayıyla ilgili merak edilen soruları yanıtlamaya devam ediyor.

Ramazan ayında pideden mahrum kalmamıza gerek olmadığına vurgu yapan Özçelik, "Pide almayalım demiyoruz. Yılda bir kere yaşadığımız ramazan ayında pide neşesinden mahrum kalmamıza hiç gerek yok. Burada önemli olan porsiyonlara dikkat etmektir. 1 dilim ekmek, 1 avuç pideye denk geliyor. Bu ölçüye göre pideyi kontrollü bir şekilde tüketebilirsiniz. Öte yandan evde tam buğday unlu pide de yapabilirsiniz" dedi.

"ÇORBADAN SONRA 10 DK MOLA"

Ramazan ayında yaptığımız en büyük yanlışlardan birinin hızlı yemek yemek olduğunu dile getiren Özçelik, " Her akşam mutlaka bir kase çorba içmeliyiz. Çorbanın ardından 10 dk kadar mola vermek sizi rahatlatacak ve açlığınızı azaltacaktır. Bunu her zaman yapamayabiliyoruz. Yapamadığımız zamanlarda ise limonlu ılık suyu 10 dk'ya yayarak içersek midemizin şişmesine neden olur ve vücut doyabileceğini anlar" diye konuştu.

Haber: Cansu Şalambar

 

Haber :

Yorum Yap

Mutfak tüpü çakmakla kontrol edilirken patladı

Mutfak tüpü çakmakla kontrol edilirken patladı

  • 0
  • 0
Girişimcilere finansman desteği sağlanması için yeni bir üst fon geliyor

Girişimcilere finansman desteği sağlanması için yeni bir üst fon geliyor

  • 0
  • 0

Rize'de biri size 'Muç'o oret?' diyorsa hangi dili konuşuyordur?