Deniz: Gelin Çay Kanununu hep birlikte çıkaralım

Deniz: Gelin Çay Kanununu hep birlikte çıkaralım

  • 0
  • 0

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, üreticiyi koruyacak 'Çay Kanunu' çıkartılması adına çağrı yaptı.

Deniz yaptığı yazılı açıklamada, çay üreticilerini mağdur eden ve özel sektörün insafına bırakan durumun; çayda taban fiyat uygulamasını kanunlaştıracak olan Çay Kanunu'nun çıkarılmamış olmasından kaynaklandığını savunarak şunları söyledi:

"Çay üreticilerinin sorunlarının temel nedeni AKP iktidarı ve Saray’dır. Eğer çayda taban fiyat uygulaması olsaydı, özel sektör devletin açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapamayacak ve çay üreticisi mağdur olmayacaktı. Eğer taban fiyat uygulaması olsaydı hem ÇAYKUR hem de özel sektör aynı fiyattan çay alacağı için kota ve kontenjan sorunu da olmayacaktı."

Partilerinin milletvekilleri tarafından sunulan Çay Kanunu tekliflerinin Cumhur İttifakı bileşenleri tarafından reddedildiğini hatırlatan Deniz, "Vekillerin red oyu vermesini protesto etmek için Rize’nin her yerine astığımız afişlerimiz toplatıldı. Buradan yeniden bir çağrı yapıyoruz. Çay tarımının yapıldığı bölgenin AKP milletvekilleri, kanun teklifi partimiz tarafından verildi diye reddediyorsanız gelin çay üreticisini ve ÇAYKUR'u koruyacak Çay Kanunu teklifini sizler verin, bizim vekillerimizi destek versinler. Çıkarın kanunu vatandaşın sıkıntısı bitsin. Çay Kanunu'nu hep birlikte çıkaralım çay üreticisinin mağdur edilmesinin önüne geçelim" diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Ailelere 'çocukların yabancı cisim yutma alışkanlığına karşı dikkat' çağrısı

Ailelere 'çocukların yabancı cisim yutma alışkanlığına karşı dikkat' çağrısı

  • 0
  • 0
Rize’de kayıp çocuk her yerde aranıyor

Rize’de kayıp çocuk her yerde aranıyor

  • 1
  • 0

Hangisi daha önceden ilçe statüsü kazanmıştır?