Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmalar başladı

Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmalar başladı

  • 1
  • 0

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize-Artvin Havalimanı için önemli gelişmeyi açıkladı.

Milletvekili Avcı, Rize-Artvin Havalimanı’nda uçakların iniş ve kalkışlarında yaşanan sorunlara çözüm olacak yeni sistem için çalışmaların başladığını açıkladı.

Avcı açıklamasında, "Geçen yıl Ulaştırma Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler gereği hem ikinci ILS cıhazı hem de CAT 2 pist aydınlatması üzerinde mutabık kalmıştık. Bugünden itibaren havalİmanımızda CAT 2 aydınlatma çalışmaları başlamıştır. Bu vesileyle Ulaştırma Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'na teşekkür ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

ILS CAT 2 nedir?

Aletli İniş Sistemi (ILS-Instrument Landing System) CAT 2 sistemi, düşük görüş koşullarında kullanılır. 

Bu, daha rafine ILS ekipmanı gerektirir ve uçak radyo altimetresine dayalı bir minimuma sahiptir. ILS CAT 2 operasyonları, otomatik inişleri destekleyebilir.

ILS iki ana bileşenden oluşur : (LLZ-Localizer) Yerelleştirici ve Süzülme Eğimi olarak da adlandırılan Süzülme Yolu (GP-Glide Slope). Localizer uçağa ve pilota yatay yörünge kılavuzu verirken, Glide Slope dikey yönlendirme kılavuzu verir. ILS için uçaktaki aletler ile yerdeki aletlerin birbirleri ile aynı frekansta haberleşmesi gerekir.

Daha yeni ILS, pist ile uçak arasındaki mesafeyi doğru bir şekilde hesaplayabilen Mesafe Ölçüm Ekipmanına (DME-Distance Measuring Equipment) sahiptir. Bu nedenle, Marker Beaconlar artık büyük ölçüde kullanılmıyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Samsun'da 6 kilo 930 gram kubar esrar ele geçirildi

Samsun'da 6 kilo 930 gram kubar esrar ele geçirildi

  • 0
  • 0
Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı

Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı: 2 Yaralı

  • 0
  • 0

Rize'de ilk çay fabrikasının temelleri hangi yıl atılmıştır?