CHP Rize Gençlik Kolları, Instagram yasağına tepki gösterdi

CHP Rize Gençlik Kolları, Instagram yasağına tepki gösterdi

  • 1
  • 0

CHP Rize İl Gençlik Kolları, sosyal medya uygulaması Instagram'da getirilen yayın yasağı nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Gençlik Kolları, 81 ilde eş zamanlı olarak Instagram yasağı nedeniyle BTK yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rize Adliyesi önünde açıklamalarda bulunan CHP Rize Gençlik Kolları Başkanı Şemsettin Topçu, "Önce özgürlük naraları atarak iktidara gelenler, başını ve sonunu düşünmeden aldıkları keyfi kararlar ile başta gençler olmak üzere halkımızı tek tipleştirmeye çalışmakta, itiraz eden herkesi düşmanlaştırmaktadırlar. Oysa AKP iktidarının düşmanlaştırdığı bu insanlar halkın kendisi, tahammül edemediği bu itirazlar ise bir halkın sesidir." dedi.

BTK'nin herhangi bir mahkeme kararı ve gerekçeye dayanmadan Instagram'a erişim yasağı getirmesinin keyfi bir uygulama olduğunu belirten Topçu, "AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellemiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu’nda görev alan bürokratlar bu karar ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni anayasa yapmak isteyenler, kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş, BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir. Halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

24 terör hedefi imha edildi

24 terör hedefi imha edildi

  • 0
  • 0
Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

  • 0
  • 0

1930'da Rize'de ilk matbaa ve gazeteyi açan kişi?