ÇAYKUR işçileri kadro talebi için toplandı

  • 2
  • 0

Rize'de ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçiler geçici işçiler için yapılan kadro düzenlemesinden yararlanamadıklarını belirtmek ve taleplerini dile getirmek adına bir araya geldi.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Fatih Kandemir, "Çaykur mevsimlik işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kadroya geçirilmesine yönelik yıllardır yoğun bir mücadele vermekteyiz. Bakan Bilgin'in geçici mevsimlik işçi sorununun çözüleceği vaadine karşı yine de rehavete kapılmadık. Çaykur işçilerinin sorunlarını dile getirmeye ve gündemde tutmaya devam ettik. Çabalarımızın sonucunda geçici ve mevsimlik işçi sorunun çözümüne ilişkin kanun teklifi Meclis’e gönderildi" dedi.

"Teklif, Çaykur’un mevcut kadro sayısının artırabilmesinin önünü açtı"
Kamuda çalıştırılan geçici işçilerin çalıştırılabilecekleri sürenin 11 ay 29 güne çıkartılmış olması, Çaykur işçilerinin nihai taleplerini hiçbir şekilde karşılamadığını söyleyen Kandemir, İşçilerin deneyim sahibi oldukları mevcut işyerlerinde kıdem süresi esasına dayalı olarak sürekli işçi olarak istihdam edilebilmeleri şeklindeki ibare; kadro sayısı 800’e kadar düşen Çaykur’un mevcut kadro sayısının yönetimin talebi halinde büyük oranda artırabilmesinin önünü açmıştır. Bu karar mevsimlik işçilerin önemli bir kısmının kadroya alınmasını sağlayacak olması yönüyle hepimiz için sevindirici olmuştur" diye konuştu.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Kandemir: Geçici işçilik, eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor

Kandemir: Geçici işçilik, eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor

Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Kandemir, "Geçici işçilik hakkaniyetle, adaletle ve eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor. Geçici işçiler, yaşamlarını çalıştıkları işten elde ettikleri gelirle idame ettirmeye çalışıyor" dedi.

Yorum Yap

THY, Rize-Artvin Havalimanı için yeni seferleri açıkladı

THY, Rize-Artvin Havalimanı için yeni seferleri açıkladı

  • 0
  • 2
Çalıştığı iş yerinin sahibini kazmayla yaralayan kişi yakalandı

Çalıştığı iş yerinin sahibini kazmayla yaralayan kişi yakalandı

  • 0
  • 0