Birbirinden değerli eserler Rize’de sergileniyor

Birbirinden değerli eserler Rize’de sergileniyor

  • 1
  • 0

Rize Belediyesi tarafından, Rize Çay Çarşısında ‘Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu üyeleri, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ALLAH’IN 99 İSMİNİ İFADE EDİYOR
Esma-i Hüsna konulu sergi Allah'ın 99 ismini ifade ediyor. Bu isimler, Allah’ın sıfatlarını ve niteliklerini açıklar. Esma-i Hüsna, Kur’an-i Kerim ve hadislerde geçer, müslümanlar için büyük bir manevi öneme sahiptir. 

Dr. Ahmet Zeki Yavaşi’nin hat sanatıyla ve Hikmet Barutçugil’in akkase çalışmalarıyla ortaya çıkan koleksiyon, Çay bardağının 7. katında Rize Belediyesine ait alanda sergilenmeye başlandı. 

Açılış töreninde açıklamada bulunan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Bugün burada, Rize'mizin kültürel zenginliğini ve manevi değerlerimizi ön plana çıkarmak için gerçekleştirdiğimiz “Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu” açılışı vesilesiyle bir araya geldik. Bu kıymetli koleksiyon, Rize’mizin kültürel mirasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Anlam ve önemiyle manevi yönden ruhumuzu beslerken aynı zamanda geleneksel sanatımızın önemli bir örneği olarak gelecek nesillere aktarılacaktır. Bu vesileyle, bu değerli eserlerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Yangında bir ev kullanılamaz hale geldi

Yangında bir ev kullanılamaz hale geldi

  • 0
  • 0
Ayakkabıya zulalanmış uyuşturucu ele geçirildi

Ayakkabıya zulalanmış uyuşturucu ele geçirildi

  • 0
  • 0

Karadeniz'de en uzun sahil şeridine sahip ülke?