Avcı, Rize-Artvin Havalimanı’nda yeni sistemi duyurdu

  • 1
  • 2

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize-Artvin Havalimanı için müjdeyi duyurdu.

Milletvekili Avcı, Rize-Artvin Havalimanı’nda uçakların iniş ve kalkışlarında yaşanan sorunlara çözüm olacak sistemde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Açıklamasında Rize-Artvin Havalimanı’nda uçakların iniş ve kalkışlarında yaşanan sorunlar nedeniyle yapılan eleştirilerin kısmen haklı olduğunun altını çizen Avcı, “Bu sorunların giderilmesi için aldığımız tedbirler sonuç veriyor. Türkiye’de sadece 3-4 tane havalimanında bulunan CAT-2 aydınlatma sistemi yapıyoruz. Bir diğer çalışmamız yine Türkiye’de sadece 2-3 havalimanında bulunan çift taraflı ILS sistemi. Rize-Artvin Havalimanı’nda tek taraflı olan ILS cihazına yeni bir ILS cihazı ilave edilecek, cihazın alınması için sipariş verildi. Şunu belirtmek istiyorum. Eleştiri makul olunca, o hassasiyeti anlamamamız mümkün değil”  ifadelerini kullandı.

ILS CAT 2 nedir?

Aletli İniş Sistemi (ILS-Instrument Landing System) CAT 2 sistemi, düşük görüş koşullarında kullanılır. 

Bu, daha rafine ILS ekipmanı gerektirir ve uçak radyo altimetresine dayalı bir minimuma sahiptir. ILS CAT 2 operasyonları, otomatik inişleri destekleyebilir.

ILS iki ana bileşenden oluşur : (LLZ-Localizer) Yerelleştirici ve Süzülme Eğimi olarak da adlandırılan Süzülme Yolu (GP-Glide Slope). Localizer uçağa ve pilota yatay yörünge kılavuzu verirken, Glide Slope dikey yönlendirme kılavuzu verir. ILS için uçaktaki aletler ile yerdeki aletlerin birbirleri ile aynı frekansta haberleşmesi gerekir.

Daha yeni ILS, pist ile uçak arasındaki mesafeyi doğru bir şekilde hesaplayabilen Mesafe Ölçüm Ekipmanına (DME-Distance Measuring Equipment) sahiptir. Bu nedenle, Marker Beaconlar artık büyük ölçüde kullanılmıyor.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

  • Misafir

    Misafir

    Maşallah umarım dış hatlar için de uğraşırsın hasretle bekliyoruz sayin bakanım Rize Artvin Havalimanı bölgemize can oldu kan oldu gurur duyuyorum

    Cevap yaz
    25.03.2024 22:26
  • Mahmut Akın

    Mahmut Akın

    Sayın vekil, açılalı iki sene oldu halen daha Trabzondan uçağa biniyoruz. Havaş halen daha yolcu taşıyor Trabzona. Buna ne dersin?

    Cevap yaz
    25.03.2024 17:02
Yorum Yap

Kavga ihbarına gelen polisleri görünce kaçmaya çalıştılar

Kavga ihbarına gelen polisleri görünce kaçmaya çalıştılar

  • 0
  • 0
Motosikletle bisikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Motosikletle bisikletin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Dünyanın en büyük çay bardağını da içinde bulunduran Rize'deki yerin adı?