Vatandaşlar Şaşkın: Biz Suyu Şifalı Biliyorduk

Vatandaşlar Şaşkın: Biz Suyu Şifalı Biliyorduk

  • 0
  • 0

Rize'de 'şifalı ılıca suyu' olarak bilinip, bazı kesimlerce faydalı olduğuna inanılarak tüketilen Andon ılıca suyunda yapılan analizlerde, yüksek miktarda arsenik tespit edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri suyun bulunduğu yere, "Bu suyun içilmesi sağlık açısından uygun değildir" uyarı tabelası astı.

Ilıca suyundan içmeye gelen ve tabelayı görünce şaşkınlık yaşayan Meliha Özdemir "Biz bu suyu şifalı biliyorduk. Ne oldu da şimdi böyle oldu? İstanbul'da yaşıyorum, Rize'ye her geldiğimde bu sudan içmeye gelirim. Tabelayı görünce şaşırdım. Şimdiye kadar hep içerdim, hiçbir sıkıntısını yaşamadım" dedi.

Tabelayı görünce tedirgin olduklarını belirten Hatice Fil, "Şifalı biliyorduk, yıllardır bu suyu içiyorduk. Her yıl 1-2 defa geliyoruz buraya. Şimdi asılan tabelayı görünce korktuk biraz tedirgin olduk. Yine su aldık ama bu sefer içmeyip ayaklarımıza kullanırız" diye konuştu.

Sedat Büyük ise "Çocukluğumuzdan beri buraya gelirdik. Eskiden buranın girişinde üzerinde nelere iyi geldiğini yazan büyük bir tabela olurdu. Buranın 150 yıllık bir mazisi var. Eskiden insanlar buraya şifa bulmaya gelirdi. Şimdi yapılan tarihlerde suyun bozuk olduğunu söylüyorlar. Biz buna katılmıyoruz çünkü bu su, bir gün durduğu zaman bozuluyor. Bu sudan numune aldılar, kaç günde tahlil ettiler belli değil. Biz bu suyun yerinde tahlil edilmesini istiyoruz. Burada işletmelerdeki insanlar ekmek yiyor. Bu suyun kapanması demek, işletmelerin yok olması demek. Madem ‘sağlık için uygun değildir’ diye bu yazıyı yazdılar o zaman buraya gelip suyu mühürleseydiler. Gelen insanlar inanmayıp yine suyu alıp içiyor" dedi.

Haber :

Yorum Yap

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Turgut'tan birlik çağrısı

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Turgut'tan birlik çağrısı

  • 0
  • 0
Suriye'nin kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

Kökü 15. yüzyıla kadar dayanan Rize bezine ne ad verilir?