Havalimanı İhalesi Kavgaya Yol Açtı

Havalimanı İhalesi Kavgaya Yol Açtı

  • 0
  • 0

Rize-Artvin Havalimanı taksi ihalesini Çayeli ve Ardeşen ilçelerine ait kooperatif kazandı.

Havalimanının yer aldığı Pazar ilçesindeki taksiciler ise bu karara büyük tepki gösterdi.

İddialara göre, Çayelili bir taksicinin aracına Pazar ilçesinde taşla saldırıldı. Taksicinin polis eşliğinde ilçeden çıkartıldığı öğrenildi.

Çayeli Taksiciler Kooperatif Başkanı Orhan Çil ve Ardeşen Taksiciler Kooperatif Başkanı Mehmet Kuyumcu yaptıkları ortak açıklamada saldırıyı kınadı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İhale tarihi olan 16 Ağustos 2022 Salı günü Çayeli taksiciler, Ardeşen Taksiciler ve SS. Pazar Kız Kulesi Havalimanı Taksiciler Kooperatifi ihaleye katıldı. Çayeli ve Ardeşen Taksicileri Pazar Taksicilerinden daha yukarda teklifle İhaleyi kazandı.

İhalenin bitimiyle birlikte başlayan tarihi takip eden, 15 gün sonra çalışma hakkı onaylanarak Çayeli ve Ardeşen taksicilere hava limanı taşıma hakkı tescillenmiş olacak.

İhaleyi kaybeden Pazarlı taksiciler hava limanındaki toplantı bittikten birkaç saat sonra Çayeli İlçesine at bir taksiyi Pazar Meydanda durdurarak taksiye zarar verdiler.

Pazarlı taksiciler, Çayelili taksici esnafın yolu kesilerek aracın camları kırıldı ve taksinin birçok yerine de zarar verdiler. Çayeli İlçesine kayıtlı taksici esnafı Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince can güvenliği alınarak Pazar İlçesinden güvenli bir şekilde çıkartıldı.

Pazar İlçemizde can ve mal güvenliğinin bu şekilde zedelenmesine izin verilmemesi ve herkesin sağduyu ile hareket etmesi hepimizin tercihidir.

Bu tür olayların vuku bulmasına göz yuman, çanak tutan ve meydan veren kişi ve ya kişiler, kendi kişisel çıkarları uğruna Pazar İlçemize, halkına ve esnafına zarar vermektedir. Bu yanlıştan tez zamanda vazgeçmelidirler. İhale şartnamesine uyulmasını ısrarla istirham ediyoruz."

Haber :

Yorum Yap

Rize'de ağustos ayında 300 konut satıldı

Rize'de ağustos ayında 300 konut satıldı

  • 0
  • 0
Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı

Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı

  • 0
  • 0

Rize mandalinasının diğer adı nedir?