Uzmanından, Kurban Bayramı Öncesi Beslenme Önerileri

Uzmanından, Kurban Bayramı Öncesi Beslenme Önerileri

  • 0
  • 0

Kurban Bayramı öncesi beslenme tavsiyelerinde bulunan Diyetisyen Nagihan Özçelik, etin kızartma, kavurma yönetimi yerine haşlama veya buğulama yöntemiyle tüketilmesini önerdi.

Rize Takip’e özel açıklamalarda bulunan Özçelik, bayramda et ve tatlı porsiyonlarının miktarları ve kurban etinin dinlendirilme konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kurban Bayramı’nda Et ve Tatlı Nasıl Tüketilmelidir?
Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketimi ön planda olduğunu belirten Özçelik, “Öncelikle et tüketimi bizim için günlük olarak kısıtladığım bir şey değil. Günlük üç dört porsiyona kadar tüketilmesi serbesttir. Kolesterol hastası veya şeker hastası değilse normal bir birey gibi üç dört porsiyon et, kırmızı et, tavuk, balık tüketebiliriz. Bu da yaklaşık 150-200 grama tekabül ediyor. Ama işin içine kurban girince bu rakamlarda değişikler elbette gözlemleniyor. Burada önemli olan eti tüketim şeklimiz. Kızartma ve kavurmadan ziyade biraz daha haşlama, buğulama tarzında tüketilmesini tavsiye ediyorum. Tatlı konusunda ise elbette kalabalık sofralar kuruluyor ev baklavaları, şerbetli tatlılar masaya eşlik ediyor. Kısıtlamıyorum ama günlük iki dilimin üzerine çıkılmamasını tavsiye ediyorum.” dedi.

 

Kurbanda Kesilen Etler Kaç Gün Sonra Tüketilmeli?
Özçelik, hayvan etinin kesildikten sonra ‘Rigor Mortis’ denilen ölüm katılığına geçtiğini aktarak, “Bu hayvanın kesilir kesilmez açığa çıktığı bir katılıktır. Bu sebeple kurban etinin kesildikten sonra hemen tüketilmesi, çok daha sert bir et olması sebebiyle tüketen kişiyi rahatsız edecektir. Aynı zamanda vücutta da bir ağırlık hissi oluşturacaktır. Bu sebeple kurban etinin dört beş saat buzdolabında dinlenmesini tavsiye ediyorum. Tabii ki de en güzeli on iki saat kadar dinlenmesi, fakat yöremizde kurban eti kesilir kesilmez bir kavurma telaşına girildiği için sıklıkla kesim işlemi bittikten sonra, iki üç saat içerisinde kavurma işlemi gerçekleşiyor. En önemli nokta kesilen etin hiç değilse dört beş saat buzdolabında dinlendirilmesini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Özçelik son olarak herkesin Kurban Bayramı’nı kutluyarak, bayramın tüm İslam alemine hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

Haber :

Yorum Yap

12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0
Of Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Of Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Atmacanın av için göç yolunu takip ettiği, bu sayede yakalanmasına olanak sağlayan kuş?