Rize Sanayi Sitesinde istişare toplantısı yapıldı

Rize Sanayi Sitesinde istişare toplantısı yapıldı

  • 0
  • 0

Rize Sanayi Sitesinin taşınması konulu istişare toplantısı sanayi sitesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy ve Rize Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız, sanayi sitesi tüccar ve esnafı katıldı.

Rize Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız katılımcılara teşekkür ederek, yapılacak olan yeni sanayi sitesinin günümüz standartlarına uygun, sosyal alanlara sahip modern bir yapı olması gerektiğini vurgulayarak, “2017 yılında kanun hükmünde kararname ile sanayi sitelerinin il dışına taşınması kararı alındı. Bundan sonra Rize’de ki sanayi sitemizin de durumu değerlendirilerek şehir dışına  taşınması için adımlar atılmaya başlandı. Rize maalesef coğrafi açıdan zor bir yer. Yer olarak Çiftekavak’ta yeni yapılan modern sanayi sitesinin arkası belirlendi ve bize sunuldu. Biz burada sanayi sitesi esnafı olarak bu yerin uygun bir yer olmadığını sürekli dile getirsekte yerin burası olduğu konusu önümüze sunuldu. Amacımız sanayi sitesini şehir dışına taşımak fakat burası da şehre yakın bir yer. Ayrıca dere yatağında. Üstelik dükkanlar ve çevresi yeterli değil. Bizde buraya gitmeyeceğimizi ve alternatif bir proje ürettiğimizi açıkladık. Bugün gerçekleşen istişare toplantısında bir ilk adım atıldı. İlk kez birileri sesimize kulak verdi. Bugünde buraya gelen Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy ile sanayi esnafımızı buluşturduk. Bizleri dinlediler biz projemizi onlarında beğenisine sunduk fikirlerini aldık. Toplantı sonunda STK yetkilileri, siyasiler, milletvekilleri, ilgili il müdürlükleri ve sanayi esnafımız yapılacak geniş çaplı bir toplantıda bir araya gelerek ‘Rize Sanayi Sitesi’ni konuşacağız. Bu toplantıda taleplerimizi dile getirerek bu taleplerimize çözüm önerisi isteyeceğiz. Umut ediyoruz ki bu müzakerelerden olumlu sonuç çıkar ve şehrimize uzun yıllar hizmet edecek bir sanayi sitesi inşa ederiz. Bütün sanayi esnafımızın temennisi budur. Yine bir yatırımın yanlış yerde yapıldığını artık konuşmayalım. Şimdiden doğru adımlar atalım istiyoruz. Bu yüzden bir an önce bu toplantısının STK temsilcileri tarafından tertiplenmesini bekliyoruz” dedi.         

 

“HER KONUDA ESNAFIMIZIN ARKASINDAYIZ”
Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, her konuda esnafımızın arkasında olduklarını vurgulayarak, artıların ve eksilerin konuşularak orta noktada buluşulabileceğini bunun da iletişim ile olabileceğini belirtti. Aksoy, birlik beraberlik içerisinde ve sükunetle yaklaşıldığında herkesin memnun kalacağı bir sonuca ulaşılabileceğini vurguladı.

 

“İLGİLİLERLE BİRLİKTE KONUYU MASAYA YATIRALIM”
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu konu hakkında değerlendirmelerde bulunarak çizilmesi gereken yol haritası hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Karamehmetoğlu ilimiz tüccar ve esnafının lehine olacak her konuda yanlarında olduklarını ifade etti. İletişim kanallarının her daim açık olması gerektiğini vurgulayan Karamehmetoğlu, önümüzdeki günlerde ilgililerle birlikte konuyu masaya yatıracakları bir toplantı planladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından sanayi sitesi tüccar ve esnafının soru ve görüşleri alındı.

 

Haber :

Yorum Yap

Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

  • 0
  • 0
Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

  • 0
  • 0

1952'de ilçe merkezinin İkizdere'ye taşınmasıyla lağvedilen yer neresidir?