Rize Merkez İlçe Başkanı Ak, Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı

Rize Merkez İlçe Başkanı Ak, Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı

  • 0
  • 0

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, gazeteciler ile yaptığı buluşmada şehrimizde ve ülkemizde görev yapan tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebiyle gazeteciler ile buluşan Ak, Rize’de yapılan ve yapılacak olan çalışmalara dikkat çekerek ‘‘Bizim teşkilat olarak her yere nüfuz etmemiz lazım. Rize’de son 3 yılda yapılan mega projeler ve onun dışında merkezimizde yapılan projeleri bir kitapçık haline getirdik’’ dedi.

 

‘‘Merkez ilçe insana ilk dokunan, ilk dinleyen kısımdır’’

Rize’de yapılan çalışmaları herkese duyurmak için kitapçık çıkardıklarını dile getiren Ak; ‘‘Merkez ilçemiz bu işin teşkilat kısmıdır. Merkez ilçe insana ilk dokunan, ilk dinleyen kısımdır. Bizi bu süre zarfında son 3 yılda Rize’mizde merkezi hükümetimizin, geleceğimizin, il özel idaremizin Rize merkez sınırları içerisinde yapmış olduğu hizmetleri bir kitapçık haline getirdik. Bu kitapçıkları çıkartma amacımız Rize’mizdeki bütün esnaflarımıza ulaştırıp yapılan projeleri de anlatmaktır. Bizim teşkilat olarak her yere nüfuz etmemiz lazım. Rize’de son 3 yılda yapılan mega projeler ve onun dışında merkezimizde yapılan projeleri bir kitapçık haline getirdik. Kitapçığı bu hale getirirken içindeki çoğu projeyi kendi ailemin dahi bilmediğini fark ettim. Örnek verecek olursam hemen karşımızda bulunun millet bahçesine baktığımız zaman vatandaşlarımıza bunu ne kadar anlatabiliriz. Burada hemen hemen 400 dönümlük mükemmel bir yaşam alanı olacak. Biz teşkilat olarak son 3 aydır bunları tüm esnafımıza dağıtıyoruz ve şu anda da hemen hemen merkezimizde %90’a yakın bir esnafımıza bunları ulaştırdık’’ ifadelerini kullandı.  

 

‘‘Çay sorun değil, büyük bir nimettir’’

Çayın Rize için ne kadar önemli olduğunu belirten Ak; ‘‘Çay Rize için, Rize halkı için çok önemlidir. Çay sorun değil, büyük bir nimettir. Öncelikle vatandaşlarımızın, müstahsilimizin, ÇAYKUR’un, hepimizin bunun bilincinde olması gerekiyor. Ben Türkiye’nin hemen hemen her ilinde siyaset yapma fırsatı bulmuş bir kardeşinizim. Gittiğim illerde tarımla ilgilenen şehirlerde ne de İç Anadolu Bölgesinde ne de Doğuda çoğu yerde tarımla ilgileniliyordu. Tarımın ne kadar meşakkatli sektör olduğuna az çok şahit olmuşumdur. Bu süreç içerisinde muhakkak ki bizlerin, müstahsilin, üreticinin de muhakkak hataları vardır. Çayı mukayese ettiğimiz zaman ne kadar rahat bir şekilde gelire dönüştüğünü ve şehrimize ne kadar katkısı olduğunu tartışmamıza bile gerek yok’’ şeklinde konuştu.

 

 

Haber :

Yorum Yap

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

Türkiye'de beklenen yaşam süresi 77,3 yıl

  • 0
  • 0
Meteoroloji Rize'yi uyardı, kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Rize'yi uyardı, kuvvetli yağış geliyor

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe 'yağmur duası'nın diğer adı nedir?