RTEÜ'de 'İnsan Hakları' Üzerine Söyleşi Düzenlendi

RTEÜ'de 'İnsan Hakları' Üzerine Söyleşi Düzenlendi

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Hukuk Fakültesi tarafından '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' etkinlikleri kapsamında, 'İnsan Haklarının Korunmasında Ulusal Mekanizmalar' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programa konuşmacı olarak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu (TİHEK) Üyesi Av. Harun Mertoğlu katıldı.

TİHEK Üyesi Ünal Sade’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Mertoğlu, insan haklarının ulusal düzlemde korunmasında etkin rol oynayan yargısal ve yargısal olmayan koruma mekanizmalarına dair bilgi paylaşımında bulundu. 

İnsan haklarının korunmasında ulusal önleme mekanizması görevini yerine getiren TİHEK’in görev, yetki ve sorumluluklarına yönelik bilgilendirmenin yapıldığı söyleşide, TİHEK'in hak ihlallerinin ortadan kaldırılmasındaki rolüne değinildi. 

Çeşitli kurul kararlarının ve bu kararlar doğrultusunda uygulanan idari yaptırımların da konu edildiği söyleşide, bir tür kariyer mesleği olan İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanlığı hakkında TİHEK yetkililerince kapsamlı bilgilendirme yapıldı. 

Söyleşiye; AK Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, akademisyenler, Üniversiteli Aklı Kamil Topluluğu (ÜniAK), Hukuk Fakültesi Öğrenci Topluluğu ve İnsan Hakları Topluluğu katıldı.

Haber :

Yorum Yap

Eşi ile kendi ağabeyini kürekle darbeden kişi yakalandı

Eşi ile kendi ağabeyini kürekle darbeden kişi yakalandı

  • 0
  • 0
Rize’den hacı adaylarına uğurlama merasimi

Rize’den hacı adaylarına uğurlama merasimi

  • 0
  • 0

Aşağıdaki filmlerden hangisi Rize'de çekilmiştir?