Yurtta Kalan Öğrencilere 'Psikolojik' Eğitimler

Yurtta Kalan Öğrencilere 'Psikolojik' Eğitimler

  • 0
  • 0

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilerin ruh sağlığını korumak ve iyilik halini güçlendirmek için 'Psikolojik Dayanıklılık' ve 'Kendime İyi Bak' söyleşi programları düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Rize İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda KYK yurtlarındaki üniversite öğrencilerinin ruhsal iyilik halini güçlendirmeye yönelik eğitimler düzenlendi. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) eğitim görmek amacıyla Rize'ye gelen öğrencilerin ruhsal iyilik halini güçlendirmesi amacıyla yaklaşık üç aydır devam eden eğitim programının son eğitimi Rize Tenzile Erdoğan KYK yurdunda gerçekleştirildi. 

Şehre yeni eğitim öğretim sezonunda gelen üniversite öğrencilerinin ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının artırılması için Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı biriminde görevli Psikolog Vahide Uzun tarafından eğitici, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve derneklerin faaliyet alanları hakkında bilgilendirilmek, Rize'ye özgü geleneksel el sanatlarına merak uyandırmak amaçları doğrultusunda öğrencilere eğitimler vererek, Rize’ye yeni gelen gençlerin ruhsal iyilik halini güçlendirmek ve adaptasyon sürecinde yaşanan zorlukların önüne geçilmesi amaçlandı. 

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2022-2023 akademik takvimine başlamasıyla beraber özellikle üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin bu güzel şehrimize, okula ve sosyal hayata uyumlarını arttırmak amacıyla tüm KYK'ya bağlı yurtlarda ruhsal iyilik hallerini arttırmaya yönelik eğitimler düzenledik.” dedi.

Tepe, "Gençlerimize psikolojik dayanıklılık için gündelik hayatlarında uygulayabilecekleri pratik uygulamalara yer verdik. Gençlerimizin gerek kendiyle baş başayken gerekse de arkadaşlarıyla birlikte geçirdikleri zaman dilimlerinde birbirlerini korumaya ve psikolojik destek almak amacıyla uzmanlarımıza yönlendirmeye teşvik etmek için farkındalık uyandırmaya çalıştık. İlimize gelen her genç bizim göz bebeğimiz, onları adeta kendi evlerinde hissettirebilmek için eğitim programları ve farkındalık çalışmalarına büyük önem vereceğimizi belirtmek isterim.” diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Çaykur Rizespor'un basketbol takımlarından çifte başarı

Çaykur Rizespor'un basketbol takımlarından çifte başarı

  • 0
  • 0
İyidere'de, KPSS adaylarının sınav ücretleri ödenecek

İyidere'de, KPSS adaylarının sınav ücretleri ödenecek

  • 0
  • 0

Rize'nin tescilli lezzetlerinden 'Enişte Lokumu'nun diğer adı nedir?