İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 'Ispanak' Uyarısı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 'Ispanak' Uyarısı

  • 0
  • 0

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ıspanağa çok benzeyen bitkiler ile karıştırıldığında ortaya çıkan zehirlenmeleri vakalarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Müdürlükten yapılan açıklamada, son yıllarda gerçekleşen ıspanak kaynaklı zehirlenme vakalarında artışlar yaşandığı belirtilerek şu uyarılarda bulunuldu:

"Ispanak sebzesine hasat döneminde yabancı otlar karışabilmekte ve bunların son tüketici tarafından uygun şekilde temizlenmemesi veya ayrıştırılmaması durumunda zehirlenme durumları ile karşılaşılabilmektedir. Ispanağa karışan yabancı otların bazıları ilk görünüşte ıspanağa benzemekle birlikte dikkatli bir inceleme ile farklılık gözle görülür şekilde anlaşılabilmektedir. Bu nedenle tüketicilerin ıspanağı tüketime hazırlarken içerisindeki tüm yabancı otlardan özenle arındırmaları gerekmektedir. Zehirlenmelerin ıspanak kaynaklı değil yabancı otlardan kaynaklı olduğu unutulmamalı ve bu nedenle gerekli özen gösterilmelidir."

Açıklamada, tüketicilerin sağlıklı ürüne ulaşabilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce satış ve toptan temin yerlerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem kanunu kapsamında mevzuat gereği gerekli kontrol ve denetimlerin yapıldığı aktarıldı.

Haber :

Yorum Yap

Bakan Bak: Millet ne derse onu yaparız

Bakan Bak: Millet ne derse onu yaparız

  • 0
  • 0
Başkan Turgut: İlhan hocayı çok seviyoruz

Başkan Turgut: İlhan hocayı çok seviyoruz

  • 1
  • 0

2008 yılında Kış Turizm Sporları Merkezi ilan edilen yayla?