İYİDERE LOJİSTİK LİMANI 2023’TE TAMAMLANACAK

İYİDERE LOJİSTİK LİMANI 2023’TE TAMAMLANACAK

  • 0
  • 1

Rize’nin İyidere ilçesi sahilinde deniz üzerinde dolgu marifeti yapılacak olan ‘Lojistik Liman’ın 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 16 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi yapılan "Rize İyidere Lojistik Limanı" projesi ile Rize iline yıllık 13 milyon ton kapasiteye sahip bir liman ve lojistik merkez kazandırılacak. Limanın yapımı için dolgu çalışmaları hızla sürüyor. 

BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Rize İyidere Lojistik Limanı projesinin hem bölge illerinin ekonomisine hem de ülkedeki ticaret hacmine önemli katkılar sağlayacağını belirten Ak Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, projenin işletmeye açılması ile birlikte Rize'de liman faaliyetlerinde hizmet veren işletmelerde ilk etapta bin kişinin doğrudan, 8 bin kişinin de dolaylı istihdam edileceğini söyledi. 

RİZE’YE 13 MİLYON TON KAPASİTELİ BİR LOJİSTİK MERKEZ KAZANDIRILACAK
"Rize İyidere Lojistik Liman Projesi"nin pek çok yeni işletmenin açılmasına ön ayak olacağını belirten Avcı, projenin istihdamı sürekli arttıracağına dikkat çekti. 

Avcı, "Bölgemizde liman faaliyetlerinin artması, tüm üretim ve ticaret faaliyetlerini tetikleyecektir. Limanımızla birlikte şehrimize 13 milyon ton kapasiteli bir lojistik merkez de kazandırılacaktır. Zira Karadeniz gelişmekte olan bir ticaret gölü haline gelmiş, Karadeniz'e kıyısı olan tüm ülkelerde limancılık ve denizyolları faaliyetleri konusunda büyük yatırımlara girişilmiştir. Türkiye'nin bu konjonktürel fırsatları değerlendirebilecek bir altyapıya sahip olması, ekonomimizin sağlam temeller üzerine oturtularak önümüzdeki 10 yıllara hazırlanması açısından çok önemlidir" açıklamasında bulundu.

Haber :

Yorum Yap

Yumurtada israfın önüne geçilecek

Yumurtada israfın önüne geçilecek

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor, Samsunspor maçının hazırlıklarına başladı

Çaykur Rizespor, Samsunspor maçının hazırlıklarına başladı

  • 1
  • 0

Rize'de 'Sarı Ev' olarak da bilinen müze hangisidir?