Deniz: İl Milli Eğitim Müdürü İstifa Etmelidir

Deniz: İl Milli Eğitim Müdürü İstifa Etmelidir

  • 0
  • 0

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 7 Mart'ta meydana gelen öğrenci servisi kazasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ihmali olduğunu belirterek, İl Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet etti.

Rize'de 7 Mart'ta meydana gelen, 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı öğrenci servisi kazasına neden olan servis şoförünün öğrenci velileri tarafından daha önce bir çok kez şikayet edildiği ortaya çıktı.

Kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Yaralananlardan öğrencilerden birisi şu an yoğun bakımda bekletiliyor. Aynı şekilde araç sürücüsü de ağır şekilde yaralanmış durumda. Konuyla ilgili yapmış olduğumuz incelemeler ve kazada ağır yaralanan öğrencinin ailesini hastanede yapmış olduğumuz ziyaret esnasında öğrendiklerimiz ve Rize Baro Başkanının yapmış olduğu açıklamalar sonucunda konuyla ilgili daha önce şikâyetler olduğunu, vatandaşların aksayan konularla ilgili taleplerinin olduğu, taleplerin aylarca yerine getirilmediği görülüyor. Şikâyetlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılmadığı, bir servis aracına çok yakın saatler içinde servis yapması konusunda anlaşmalar yapıldığı, öğrencilerin güvenliklerine yeterince önem verilmediği, denetimlerin yapılmadığı, yaptırımların uygulanmadığı konusunda bilgiler edinilmiştir. Yaşanan kazanın bir sorumlusu olmalıdır. Bu sorumluda Rize İl Milli Eğitim Müdürüdür. Ya istifa etmelidir ya da valilik tarafından görevinden alınmalıdır” dedi.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonucunda servis şoförlerinin çok sıkıntılı günler yaşadığını belirten Deniz, "Bu nedenle servis araçlarıyla yapılan anlaşmalar sürekli artan zamlara karşı yeniden güncellenmeli ve akaryakıtta meydana gelen zamlarla doğru orantılı olarak artırılmalıdır. Öğrencilerimiz güvenlikli bir şekilde evlerinin önlerinden alınmalı, yürütülmeden okullarının önlerinden alınmalı ve evlerinin önlerinde indirilmelidir. Kazada ölen kadın görevlimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan öğrenci kardeşlerimize de geçmiş olsun dilerim” diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Rizeli 2 vali merkeze alındı

Rizeli 2 vali merkeze alındı

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının biletleri satışta

  • 0
  • 0

Şarkılara da konu olan 'Marsis Dağı' hangi ilçededir?